"A kérdező kommentje:
Lesz idén is ilyen verseny. Szerintetek nevezzek? Megérne egy próbát?"
Ezt te tudod, én még gyúrnák rá a helyedben.
Én is gondoltam rá hogy indulok valamelyik versenyen, csak mindenhol többen indulnak, nekem meg olyan kellene ahol én indulok egyedül:)
Kezd olvadni a Duna part, lementünk megnézni mi a helyzet, a traktorosok egyből rámozdultak a tájképre.
Indulhatnánk az IAPLC-n vagy a H.A.C-on vele, egy 1000litykós akva lenne tele dobálva cigis dobozzal, meg sörös üveggel, wc papir egyebek... közötte meg növények, mindig keresik az újat lehet ezzel befutnánk:)
Nem csúnya akvárium, de nagyon messze van a versenyszinttől. Eleve nem abszolút szépséget néznek, hanem az is számít, hogy mennyire illik a stílus alapvető elvárásaihoz az akvárium, amin a tiéd 100%-osan bukik. Mintha egy németjuhász versenyre szeretnél benevezni egy puli keverékkel. Ettől még lehet nagyon szép az akváriumod, de nem felel meg a "nature" stílusnak.
Számomra az a leginkább negatív vonása, hogy kemény vizet igénylő elevenszülőket kevertél lágyvizes neonokkal. Ez nem jó a halaknak.
"És mit gyúrjak át rajta?"
A tiéd egy pofás társas akvárium, még némi finomításra szorul, a növények is fejlődnek még.
A növényes akvarisztika az egy más kategória, rengeteg idő, némi fanatizmus, hiúság, képzelőerő, nem utolsó sorban vaskos pénztárca kell hozzá.
Egy versenyre szánt akváriumnál hetekig folyik a tervezés, utána kellék gyűjtés, összepakolás, technika.
Utána jön a még nagyobb meló, víztesztek, internetes naplózások, folyamatos metszés, finomítás, utoljára a fotózásra a halak, előtte csak zavaró körülmények.
Egy növényes akváriumnál 100%ra van járatva a növekedési ütem, viszonyítva egy sima társas akvánál 25%, ebből adódik hogy a növényes akva 3-max 6 hónaposan a legszebb utána nehéz formában tartani.
Ha vége az egésznek bontás és indul az új projekt.
Igazából annak való akinek ezt a család tolerálja, elnézi, támogatja, vagy még nem él vagy már nem él családi életet, esetleg a párja is a rabja.
Egy egyszerű társas akvárium heti fél órában megvan, árban meg szinte annyi mint egy nagynyomású co2 szett.
Nem rosszból írtam hogy gyúrjál rá, egyszerűen magas a léc amit egyik másik növényes fórum emelt, persze jó kezdeményezés mivel az üzemeltetők ebből élnek.
Én is ha sok burgonyát akarok eladni kint az udvaron sütők egy nagy adagot, és egyből jönnek a vevők.(mézes madzag)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!