Gömbmohát lehet pillanatragasztóval rögzíteni egy kőhöz?
Ez mekkora ötlet:) A javai mohát sokan ragasztják pillanat ragasztóval, én is most ragasztottam egy csomót, meglesz a holnapi meló:)
Kösz az ötletet!
A pillanatragasztó víz hatására is köt, csak úgy kifehérszik, ha megszárad akkor kisebb az esélye a fehéredésnek.
Jól át kell öblíteni mielőtt beteszed az akvába és nem lesz gond, annyira ártalmas mint bármilyen műanyag. Sokszor használtam már, halaknak nem lett baja.
Én úgy tudom, hogy szoktak mohákat ragasztani vele, és a fogászok is ezzel ragasztanak a szájban.
Kötés után elvileg már nem enged ki semmit.
http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__barkacsolas__3550246-v..
"Van-e cián a pillanatragasztóban?
A népnyelv a ciánt a hidrogén-cianiddal azonosítja, ami egy brutális méreg. Nos, mivel a pillanatragasztó egyetlen alkotóeleme etil-2-cianoakrilát, így elég egyértelmű, hogy cián nincs a pillanatragasztóban"
"A pillanatragasztó első elterjedt felhasználása a nyílt sebek lezárása volt, erre a katonaság mai napig használja."
Szűrőt is ragasztottam már vele, csöveket, több mindent, kötés után le kell öbliteni.
Kötés után ártalmatlan.
Aki lekipontozott az ne használja, kiirthatja a családját, bár végül is megihatna pár decit.........
Nincs benne arzén, más is felvetette már ezt a neten:
Etil-cianoakrilát van főként benne, és egyéb polimerek, a lényeg hogy egy akril darab lesz ha megköt, és nem oldódik ki belőle semmi.
Példa FBS ragasztót ha belenyomsz a vízbe minden hal elpusztul, ha térhálósodott, megkötött, akkor nem enged ki magából semmit, fel lehet tölteni vízzel az akváriumot.
A csapvízben viszont lehet arzén:
Régebben én is használtam, még az "őskorban"... :)
Nem a pillanatragasztó miatt volt őskor, hanem a tudásom (tudatlanságom) miatt... Rég volt, kicsi voltam... :)
Volt egy műanyag búvár porlasztóm ( ilyen csak pirosban: [link] ) na és őt ragasztottam rá egy nagyobb kőre. Ragasztottam már vele fűtő tapadókorongjának az U alakú részét, stb., stb... Semmi bajuk nem volt a halaknak, pedig akkor még a heti vízcseréről se hallottam, semmi ilyesmi... Nem volt internet és faluhelyen nagyon még akvarista ember sem... :)Növényekhez még én sem használtam, de jó ötlet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!