Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Gömbmohát szeretnék tartani...

Gömbmohát szeretnék tartani és nem tudom hogy ez megfelelő világítás lenne-e hozzá? Többi lent.

Figyelt kérdés
Egy kicsi mondjuk 2L-es akváriumban gondolkodom tartani pár db gömbmohát.Úgy olvastam ,hogy a gömbmoha a kis fényigénytől a nagyig szereti.A világításhoz lenne egy Resun SA-09 lámpám.Ez jó lenne neki?Ha nem akkor ez hány literes gömbmohás aksinak lenne jó?Letudnátok írni mindent ezzel kapcsolatban? (az interneten nem sokat találtam erről)Pl.:menyit tarthatok egy akváriumban literenként, kell-e neki szűrő, fűtőcső stb. Többi adat lent.Előre is köszönöm mindenkinek aki segít nekem:-)

#gömbmoha #gömbalga #cladophora aegagrophila
2013. dec. 10. 00:27
 1/10 anonim válasza:
5%
Jókat írsz !
2013. dec. 10. 01:08
 2/10 A kérdező kommentje:
Mert?
2013. dec. 10. 03:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem annyira.

Egy méretesebb befőttes üveg is 5 literes, 2 liter nem valami látványos.

Egyébként mindegy neki, 2 literben is elvan, de azért gömbmohát is lehet sokkal érdekesebben tartani.

Egyébként tudod mennyi 2 liter? Mondjuk 20×10×10 centi!

Ez a világítás amit linkeltél 40 cm hosszú akvikhoz való, ormótlanul túlnyúlna rajta.

Szerintem jobban mutatna, ha vennél egy ilyen 5-8 literes gömbakváriumot

[link]

Meg raknál fölé egy ilyet:

[link]

Lehet, hogy nem egyszerű fölérakni, mert előbb kell ragasztani az üvegre egy idomot, ami olyan szögben áll, hogy pont jól rá lehessen csíptetni a lámpát.

A lámpába megéri venni egy ilyen égőt:

[link]

De amúgy ami benne van az is jó, csak többet fogyaszt.

Nem tudom mennyire vagy jó barkácsoló, de a legjobb egyébként az lenne, ha LED modulokból összeraknál fölé egy 8-10 wattos egységet.

Annál több nem kell, hosszú ideig bírja, és az fogyasztja a legkevesebbet.

Más nem kell bele. Néha ha úgy van kedved, locsolhatsz neki egy kis növénytápot.

2013. dec. 10. 07:06
 4/10 Pendulum92 ***** válasza:
A gömbmoha mindent kibír, bár én tennék valami látványosabb növényt is. Pl egy jó kis wabi-kusa tálat össze tudsz hozni.
2013. dec. 10. 09:27
 5/10 Pendulum92 ***** válasza:
2013. dec. 10. 09:28
 6/10 Platypus ***** válasza:
Van egy 0,75 literes díszpoharam, a két ablak között tartom pár gömbmohával. Se külön világítás, se fűtés, se szűrés, és gyönyörűen elvan. Hetente kap friss vizet a nagy akváriumból, néha megnyomkodom a golyókat hogy tartsák az állagukat oszt ennyi, ez az egyik legstrapabíróbb akváriumi növény. Ha már bonyolítja az ember gömbakváriummal, világítással meg ilyenekkel, akkor már túl csábító valami kényesebb, de érdekesebb növényt tartani.
2013. dec. 10. 10:49
 7/10 A kérdező kommentje:
3/6-os válaszoló te 8-10 w egységet írtál de ez a lámpa ami nekem van a resun sa 09-es az 9w akkor miért nem jó?A második link amit a lámpához linkeltél nem jó.Másfajta növényt nem szeretnék mellé rakni csak ezt meg gondoltam alá venni valamilyen színes kavicsot vagy ilyesmit ,hogy legyen kicsit színe az akváriumnak.
2013. dec. 10. 12:44
 8/10 anonim ***** válasza:

Nem a watt miatt nem jó a 9 wattos, hanem a mérete miatt.

40 cm hosszú lámpa, hogy nézne már ki fölötte?

Túlnyúlna mindkét oldalt, és a levegőt világítanál.

Azért gondoltam egy kerek, rövidebb lámpára, mert az az akváriumot világítaná.

A link ez akart lenni:

[link]

Vagy akár egy ilyet

[link]

A végeredmény olyasmi lenne mint ezek:

[link]

[link]

csak olcsóbban.

2013. dec. 10. 13:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Amúgy azt eredetileg nem írtad, hogy már meg is van a világítás, csak hogy lenne egy olyan.

Hát ha már megvan, akkor ha olyan méretű akváriumot csinálsz, ami fölött nem mutat rosszul, akkor természetesen az is jó, semmi baj nincs vele.

Mondjuk ragasztatnék egy 15×30-as alapterületű 20 cm magas akváriumot.

Azt teljes hosszában bevilágítaná, nem nyúlna túl.

És az pont 9 literes lenne, pont 1W/l fényerőd lenne.

Ilyen erős fényben, és alacsony vízoszlopban lehet hogy még liftezne is a moha.

Az akkor van, mikor nagyon erősen megvilágítod, és olyan erősen elkezd fotoszintetizálni, hogy O2 buborékokat ereget.

Ezek a kis bubik megrekednek a moha szálak között, és felemelik a mohát a felszínre. Ott kipukkannak a bubik, és ismét lesüllyed.

És ezt csinálja amíg világítasz.

2013. dec. 10. 13:12
 10/10 A kérdező kommentje:

Igen igaz nem írtam le ,hogy meg is van ez a lámpa,elfelejtettem:D Ez jól hangzik valószínűleg így csinálom amit az utolsó írt.

Köszönöm mindenkinek a segítségét.

2013. dec. 10. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!