Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék egy halat, de a...

Szeretnék egy halat, de a szüleim nem engedik. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Már régebben is szerettem volna egy halat, de már akkor sem engedték. 1db aranyhalról lenne szó egy a lehető legkisseb akváriumban az állatbartát verzió közül. A pénzügyi részét én állnám (tudom biztosítani hosszú távon is) és mindent vele kapcsoltaban, beleértve a vízcserét, tisztítást és az etetést is. Azt mondják, hogy macerás. Van egy kutyám is és sajnos niem tudok rá szánni annyi időt, amennyit szeretnék. Gondolom ezért nem engedik.

Nagyon szeretnék egy halat, mert mostanában eléggé mély ponton vagyok lelkileg. Úgy érzem, hogy a sok rossz dolog után ennyit megengedhetnének. Nem járok el sehova, csak suliba, nem kapok zsebpénzt, nem költök szépészeti dolgokra és nagyon ritkán kérek bármit is. Sajnos nem engedhetünk meg magunknak olyan dolgokat, ami másoknak természetes.

Mit csinálnának a helyemben?

Előre is köszönöm a válaszokat!

15/L

2014. febr. 1. 19:56
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem, ha lesz, akkor mindenképpen betta. Megteremtem a helyet és a körülményeket. Azt szeretném, hogy boldog legyen és elég tere legyen az egészséges léthez.
2014. febr. 1. 22:11
 12/15 anonim ***** válasza:
Helyes, csak így szabad állatot vállalni. Szerintem számolj egy 50-60 centi x 30-35 centis akváriummal. Valahol csak elfér.:) A lényeg, hogy ne tedd tűző napra, vagy ablak elé.
2014. febr. 1. 22:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Ja, és olvass el mindent, amit a neten fellelsz a tartásáról, a forrásokra figyelj, érdemes fórumokat, vagy az akvarista.hu-t nézegetni.

Sok sikert, boldog halat és szép élményeket kívánok.

2014. febr. 1. 22:29
 14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget! Remélem beleegyeznek a szüleim. Mondjuk mire addig eljutunk, egy akvarisztikai kislexikon leszek. Megéri:)
2014. febr. 1. 22:33
 15/15 anonim ***** válasza:

Én is a bettára szavazok, aranyhalnak minimum 150 liter kell.

És ahol egy 20 literes akvárium elfér, ott egy 35 literes is elfér ;)

2014. febr. 3. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!