Mit tegyek a barna alga ellen?
Az algák elszaporodását
főképpen a nitrátokkal és foszfátokkal
szennyezett víz okozza. a barna algák kb. egy két hét után maguktól eltűnnek. ha mégsem,akkor tegyél be párat a "törpe szívóharcsából" esetleg "xifóból" azok majd megoldják. harcsák ból minimum kettő kell , nem tudom mennyi algád van de szerintem olyan hat darab elég mert ezek éjjel nappal zabálnak ,algaölő vegyszereket is lehet kapni de azok vagy nem vagy csak kevés ideig hatnak! .. azon kívül kikell számolni az akváriumhoz szükséges fénycsövek(NEON) teljesítményét ( HxSZxM : 2 ) az eredmèny W .. mert fény hiány is okozhat algásodást!!.. remélem sikerül megoldani :)
Növeld a fénymennyiséget.
Ja, és a co2-t szüneteltesd, ekkora fénynél felesleges, csak az algákat eteted vele. Úgy 160 w fénytől lesz értelme, addig a low-tech a legjobb.
Ekkora akvába tényleg több fény kell, ha megy a co2. Legalább 0,8 w/l.
Milyen szűrés van benne, és mióta üzemel az aki? Induló akváriumnál tényleg gyakori az első hetekben. Én a 3. héten beraktam néhány amano garnélát, és törpe szívóharcsát, 2 nap alatt olyan rendet csináltak, hogy csuda :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!