Növényt hogyan tudom fertőtleníteni barna csiga ellen?
Egy hígabb, 20%-os hypo-s vízbe 2 másodpercre belógatni.
Csak ez a növényt is roncsolja, kell neki vagy 2 hét mire helyrejön, ha egy nagyon vékonylevelű növényről beszélünk, akkor inkább ne csináld.
Lehet kapni neomagnol tablettát is, az nem tudom mennyire gyilkolja a csigákat, de azzal is szoktak fertőtleníteni vizinövényeket.
Szerintem erre fölösleges vegyszert használni, mert amit a csiga nem bír ki, azt a növény se nagyon.
Tüzetesen át kell nézni, csigát, és csigapetét keresni.
Tökölős meló, de még mindig ez a legjobb.
"Reméltem, hogy van valakinek ilyesmivel tapasztalata."
Abban, amit leírtál, nagyon is sok embernek van tapasztalata, (nekem is) viszont a csigák kiirtására még semmit nem talált fel az emberiség.
Ha vegyszerrel akarnád kiirtani, olyan mennyiség kéne belőle, hogy minden más is elpusztulna.
Bármilyen akvarista fórumon akár évtizedekre is visszaolvashatsz, akkor sem fogsz hatékony megoldást találni.
Nem kevés ember az egész hobbival a csigák miatt hagyott fel, szóval megértem a problémádat, de fertőtleníteni, úgy hogy a növény megmaradjon, lehetetlen.
Jobb a megelőzésre fektetni a hangsúlyt. Én pl 100%, hogy nem használnék fel egyetlen olyan növényt sem, ami ennyire csigás akváriumból jött, akkor se, ha ingyen voltak, meg akkor se, ha fizetnének érte. Pont azért, mert nekem is volt ilyen tapasztalatom, és kevés ember utálja jobban a barna csigákat, mint én.
Ha adagolsz Easy carbo-t a vízbe a növények részére naponta egyszer, akkor elvileg nem szaporodnak el, mert kilyukad a házuk és meghalnak.
Sajnos nálam is sok csigusznak lyukas a háza, de nálam a CO2 miatt. Ez sem kedvez a meszes házuknak és abban az akváriumban emiatt nem is tarthatok olyan jó csigákat, mint zebra, spylki és tylomelania, amik ugyan tetszenek nekem, de tudom hogy ott nem lennének hosszú életűek. A kis szaporodós csigákból persze mindig van néhány, azt teljesen kikerülni nem lehet, de nincs sok, szóval ne úgy képzeld el, hogy tele van lyukas csigaházakkal az akvárium, hanem csak valahogy elég kevés születik.
Ha kevesebbet etetsz akkor is kevésbé szaporodnak, de azt hozzáteszem hogy van olyan növényes akváriumom, amibe kaját soha nem szórok és mégis termett benne néhány apró csiga. Ott viszont azért nem okoznak gondot, mert nincsenek annyira jól tartva, hogy el tudjanak szaporodni tömegesen. kb 4-5 csigát látok elvétve néha.
Ahol meg akarom, hogy legyenek nagyobb szép csigáim, ott etetek rendesen és nem kapnak se co2-t, se carbot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!