Elleneztem, de anya vett a tesómnak 5 teleszkópszemű aranyhalat egy 30L-es! pici akváriumba... igen, tudom, hogy állatkínzás, de olvastam az aranyhalakról, mielőtt vettünk. kell nekik nagy 150+ literes akksi... boltban azt mondták, hogy jó lesz nekik a 30 literes akksi is.. persze, anyám hülyének tartott engem, mert hát a boltos okosabb, mint én. leszarom, őt az érdekli hogy el tudja adni a halait... a kis akksiban van egy belső szűrő, ami 450 litert mozgat meg egy óra alatt, mű növények, meg kis kastély (hahaha). harmadik napra k*baszott savanyú szagú volt a víz és picit habos volt a teteje. a halak, melyek világos színűek, tele vannak fekete foltokkal :( gondolom ez az ammóniamérgezés. szerintem a boltban is ilyen betegek voltak, mert ott egy kb 80 literesben volt 30db. szegények, úgy sajnálom őket. nem tudom, hogy mit tegyek. ha kértek képet, tudok küldeni, hogy milyen állapotban vannak.
Az egyetlen amivel tényleg segíthetsz, hogy meggyőzöd az anyádat. Ha máshogy nem megy, a testvéred fejét beszéld tele azzal, hogy így szenvednek a halai és meg fognak halni. Esetleg mutogasd meg nekik a honlapokat ahol erről olvastál, vagy nézz körül a környékbeli antikváriumokban, hátha találsz valami régi, olcsó halas könyvet, annak talán tekintélye is lesz.
Addig is cserélj egy kis vizet minden nap, sokat nem segít, de talán kicsivel tovább húzzák így.
köszönöm a válaszod és a linket. hidd el, én nem akartam engedni. mondtam is anyámnak.... de ő a marha eladóra hallgatott. :| mindennap cserélem a víz felét. az öcsém meg 8 éves.. mit ért ő hozzá...
2013. dec. 17. 18:38
4/14 anonim válasza:
Erre mit lehet mondani...
Elég perverz hobbi napokig kínozni állatokat, amíg meg nem halnak.
2013. dec. 17. 18:40
5/14 A kérdező kommentje:
de akkor mit csináljak? teknőseim mellé nem rakhatom őket..
2013. dec. 17. 18:41
6/14 anonim válasza:
Pedig lehet hogy jobban járnának.
Ugyan mit tudnál csinálni, anyád úgyis azt csinál amit akar, le se szarja mit mondasz neki.
Nézd a jó oldalát, az eszedet legalább nem tőle örökölted. (Bocs.)
2013. dec. 17. 18:44
7/14 A kérdező kommentje:
semmi baj. ezt tudom :)))
2013. dec. 17. 18:52
8/14 Platypus válasza:
A tesódat azért lenne jó meggyőzni, mert ha ő kapta a halakat, csak fontosak neki. És ha ő elhiszi, hogy így meg fognak halni, akkor csak hatásosabban hisztizik, mint te. Elvégre az ő halai, és az egy kicsit gáz, hogy állatot kap, de lehetőséget arra nem, hogy kínzás nélkül tartsa őket.
2013. dec. 17. 19:16
9/14 A kérdező kommentje:
jó, ajándéknak kapta.. mondtam neki, hogy el fognak pusztulni a halai. kicsit szomorú lett. de nem tudok mit csinálni. ha nem lesznek halak, veszek garnélákat. :D nekik jó a 30 literes akksi
2013. dec. 17. 19:29
10/14 Pendulum92 válasza:
Az a baj, hogy már visszavinni sem lehetne őket, mert gondolom a boltos is látná, hogy rossz állapotban vannak.
Amit megérdemelnének, az egy jó tágas, 2-300 literes, jól szűrt akvárium. A víz mindennapi cserélgetésével csak elodázod, elhúzod a szenvedésüket, persze enyhíted is. Egyszer bele fogsz fáradni. 5 aranyhal 30 literben bármilyen szűréssel is túl sok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!