Két kérdés: A vasfát hány napig kell áztatni, mielőtt az akváriumba tennénk? 54 literre mennyi az optimális amano garnéla szám, ha nincsenek halak, csak csigák?
Még egy kérdés: Az amanoknak is szükséges a sötét aljzat (most 3/4 fekete, 1/4 világos)?
Nem akarom, hogy nyomorogjanak az amanok, de azt sem, hogy csapat hiányában rosszul érezzék magukat.
A vasfát nem kell előáztatni. Azonnal elmerül, az első hónapokban ereszteni fogja a színét, de ez nem árt és elmúlik idővel. Amanoból minimum 5-öt érdemes venni, halak nélkül kétszer ennyi is elfér, vagy kombinálhatod őket törpegarnélákkal is, azokból rengeteg elvan az amanok mellett is.
A sötét aljzat igazán egy garnélának sem létszükséglet, az a fontos, hogy legyen sok árnyékos búvóhely is. Ha van menekülési útvonal, akkor nem stresszelnek a világos talajon sem.
Szuper, én is 6 garnélára gondoltam.
Nem akarok halakat, mert olyan pici ez az akvárium, hogy nem lenne nagy élvezet nekik.
Akkor beteszem a vasfát, nem áztatom tovább.
Köszi a tanácsokat!
A törpe amazonok tartásával úgy vagyok, hogy biztos azzal teljes a kis életük, ha párra találnak, szaporodhatnak, enélkül,az alapvető szükséglet nélkül csak én lelném örömömet a létezésükben, ők talán nem a magukéban... ez nem nekem való.
Igazi kis garnélás medencét rendeztem be nekik, nagyon tetszenek az amanok, a maguk egyszerűségével, most éppen nőnek a növények, beáll a víz, gyártom a bújókat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!