Hogy álljak neki az akvakertészetnek?
A régóta nem használt 50 literes akváriumomba szeretnék egy kis "kertet". A kívánság csak valami fűféle az aljzatra és egy fa lenne. Halaknak max neon, esetlen garnéla.
Hogy álljak neki? Miket kéne nekem ehhez venni?
Szerintem a legegyszererűbb ha veszel sok monosolenium mohát, az megmarad a talajon is, lehet a talaj sima madárhomok is, csak így ráteszed a tetejére. Az úgy néz ki, mintha kis bokrok lennének.
És veszel egy szép formájú vasfát, vagy mangrove fát és rákötsz egy adag ugyanilyen mohát a fa tetejére, és kész a fa lombja is.
Azért mondom ezt, mert igénytelen aránylag szerintem, viszont jobban néz ki mint a jávai moha. Legalábbis nekem jobban tetszik, nem olyan hosszú szálas, inkább ilyen kis bokros.
Teszel a tetejére egy kb 23 Wattos kompakt izzót, és kész. Ez egy közepes fényigényű növény.
Én tavaly októberben kezdtem el összevásárolni a hozzávalókat, decemberben indítottam.
72 literes, és olyan 150 ezer körül van az ára eddig, co2 nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!