Szerintetek megéri ez a szett? Garnélát szeretnék tartani.
entrumzoo.hu/spd/centumzoo_300398/EHEIM-MP-AquaStar60-komplett-felszerelt-akvarium-2#page_artdet_tabs
Egy csapat garnélát szeretnék és egy kiscsalád neon halat (mert az a kedvencem) és sok növényt tennék bele.
Megrendeljem?
Pendulum: Ezt a műanyagtetőt át lehet alakítani több fényforrást lehet bele még pakolni?
Azért köszi, de még megvárom a véleményed, mielőtt lenyomom a rendelés gombot. Regisztrálni már regisztráltam.:)
Persze, bele lehet pakolni bármit, ami fizikailag belefér. Kicserélheted az egész előtétet, és tehetsz a helyére 2 x 15wattosat, vagy tehetsz be egy fénycsövet páramentes fogalattal, majd az előtétet az akváriumon kívülre, vagy gyányolhatsz is, mint én, egy 18 wattosat építettem be, az ugye ~60 centis, de akkor ki kell lyukasztani a tetőt, mert ki fog lógni :D (Akváriumom 60 x 30 x 40)
LED-ről nekem rosszak a tapasztalataim. Fényerejük elég gyenge, és nekem a vízálló is szétázott. Persze lehet enyém volt a rossz minőségű, és hallottam, hogy másnál meg évekig tökéletesen működik, szóval ez személyes vélemény marad.
Csak a teljesség igénye miatt leírnám, hogy ha nem szetben veszed a dolgokat milyen árak jönnek ki:
Akvárium: 54 literes 3.800 Ft
Világítás: 24W 11.9000 Ft
Használt külső szűrő: ~10.000
Összesen: 25,700
Ez durván 5-6 ezer forinttal lenne drágább. Viszont erősebb a világítás (~0,5w/l), és külső szűrőd lesz ami nagyságrendekkel hatékonyabb mint egy belső, nem beszélve arről, hogy sokkal kevesebb helyet vesz el az akváriumból. Ha pedig a szethez adott szűrőt valamikor is cseréled egyel nagyobbra akkor már ugyan ott vagy árban.
pityu:
Kihagytad a tetőt, ami 11.000-nél kezdődik...
A világítást tudom bővíteni, de az amanonak talán elég lesz ez a 15 w is.
Hát, a fene sem tudja, ha nem eheim lenne, nem vennék szettben.
Ja, és külső szűrőt nagyon nem szeretnék, a 400 literesemen már évek óta vödörnyi eheim dolgozik, nem tudom már hová rejteni ezeket.
Ha nem viszi a 2008-as a az eladó kicseréli 2010-esre (megbeszéltem vele), ha az sem viszi,akkor nem tudom.
Nekem a 112 litersen nincs tető, amano garnélám van az pedig szökdösős. Előtte lévő akvámon volt, de a nyitottak jobban tetszenek. Eddig szerencsére még nem lépett meg senki. De tény, hogy a nyitottaknál van rá esély. Am külső simán lehet Enheim is ennyiért. Ezt pl nemrég árulták.:
Eladó EHEIM 2011 ami nálam egy 40L-s növényes akváriumot szolgált ki.
Hibátlanul működő szűrő, töltettel, csövekkel.
Töltet:
kerámiagyűrű, siporax, szivacs
Csövek:
1-1db zöld ki/befolyó
1-1 db akril ki/befolyó (a befolyó ág szűkebb keresztmetszetű)
2db zöld 90fokos kanyar
1db csőtoldó
1db elzáró csap aminek az egyik felén nincs meg a leszorító csavarja, de így is szinte leszedhetetlen a gumicső róla
~1m átlátszó cső.
Ár: 6500Ft
Ki lehet fogni nagyon jókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!