Előtéri növény, ami megmarad low tech akvériumban is?
Hemianthus micranthemoides
Hydrocotyle Tripartita Japan
Anubias nana petite
Monosolenium
A HC-t elég nehéz életbentartani víz alatt, olyat olvastam, hogy valaki kálium-nitrátot adagolt neki.
A hétvégén telepítem be a sajátomat, ha minden igaz. A világítás kicsit több, mint 0,5 W/l lesz, de elég nagy a vízoszlop, szóval szerintem inkább lowtech lesz, még a co2 ellenére is. Kicsit meg vagyok most lőve, mert az összes növény, amit kinéztem, mind egyszerűen tarható, akkor meg minek perzseljem őket, de akkor meg minek a táp meg co2 stb.
Na mindegy, a lényeg a lényeg, hogy lehet beültetek az aljára egy adag parvulát, aztán meglátom, hogyan muzsikál. Ha nem sürgős a dolog, akkor majd beszámolok, hogy mi lett vele :D
Nem is tervezem jelenleg :)
Volt egy elképzelés korábban, de azóta változott, mondjuk a szekrényben elfér :D
Hydrocotyle Tripartita Japan
hát nekem a 26Wattos izzó úgy 40centi magasról világította és úgy megmaradt, nőtt. Kis aranyos növény. először a lilaeopsis fűszálak közt találkoztam vele, aztán elkezdtem keresgélni, hogy az mi lehet.
Hydrocotyle-ből utána tartottam 3 félét, mert van ez 3 méretben.
hydrocotyle leucocephala volt a legnagyobb, annak vagy 2-3 centis levelei voltak, kifutott az akváriumból is, kint is tud élni, bent is, az jó.
Aztán volt a hydrocotyle martina, na az nem volt jó, az a közepes méretű, nagyon lassan nőtt, alig.
És volt a picike aranyos Hydrocotyle sp. Japan, még ezen a néven vettem, de ez ugyanaz mint a Hydrocotyle Tripartita Japan, ez nőtt aránylag gyorsan. Főleg mikor CO2-ztem, beterítette az egész akváriumot. De anélkül is megmaradt. Azért ezt merem ajánlani. Szép világoszöld.
A hydrocotyle szereti a panzi aquaplantot.
Lehet, hogy más is jó neki, azt nem tudom.
De ha sárgul egy-két levél, panzi megoldja.
Előtérinek low-techbe jó lehet még:
Echinodorus Tenellus
Marsilea Hirsuta
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!