Mi a véleményetek erről a világításról 180L -es akváriumhoz? Kisebb fényigényű növényekhez!
A kéktől lehet hülyén nézne ki ha megnyúlnának a növények és katonásan állnának.
Szerintem úgy kéne, hogy piros+kék+fehér led.
vagy piros+fehér
vagy csak fehér
A vizinövények a kék fénytől csak magasságban nőnek.
A vöröstől meg széltében bokrosodnak, elvileg.
Szerintem egyáltalán nem lesz elég.
Ugyan a második linken lévőnél nem írnak fényáramot (lument), de nem hinném, hogy túl sok lenne, az elsőnél pedig csak 420. Ez azért fontos nekünk, mert az általánosan használt watt/literes értékeket t8,t5-ös csövekre lehet nagyjából használni. Nyilván ez egy led-nél használhatatlan, mert másabb a felvett teljesítmény/leadott fényáram arány.
Én a tiedtől majdnem 2x ekkora akváriumomra 12000 lument leadó világítást tettem, de lehet még bővítem 15000 körülire. Igaz én inkább a közepesen fényigényes növényeket céloztam be. A klasszikus lumen/liter arány is 20-60 között mozog. Na most az a kis vacak lead 420-at...
De ha megnézed a képet alatta az egyszál kis növénnyel (ami így ránézésre szárazföldi növény fölött van, nem akváriumban - egy kis plusz csalás, a víz még többet lefogna), akkor is azt látod, hogy alig erősebb egy éjszakai ledes megvilágítástól.
Kis fényigényű növényhez akkor 20-30 liter/lumen körüli világítást tervezz szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!