180l akvárium sikerülne 5 mm üvegből hossz-, oldal- és keresztmerevítôkkel?
Egy 5 mm üvegnek 5 mm a ragasztási felülete, hiába van keresztmerevítő 180 literest hajmeresztő lenne belőle csinálni, meg hajlik is rendesen.
100-liter alatt szerintem valahogy, gyári 100-120 literesek már 6-ból vannak, üvegnél 1 mm is óriási különbség.
Én most végigszaladtam tolómérővel van egy aquael 54 literes szett ami 4 mm, utána mindegyik, még a padláson is 6 mm, sok 70 literesem van azok is 6mm , viszonyításképp a 4mm üveget azt egy 6 éves ha véletlen ha meghúzza kiszakad a padlóra az egész,(megtörtént) a 6mm az bírja, 5 mm nekem nincs.
Talán 70literes és 35 magas maximum.
Szerintem nem kell merevítő ha jó a ragasztás.
De nem vágom az egészet, te akarod megcsinálni?
Apám asztalos, van műhely is, ablak üvegeket szokott vágni, sok üveget szoktam én is vágni, nem nagy kaland, de akváriumot soha nem raknák össze magam, ahhoz rutinos akvarisztikára szakosodott műhely kell.
Meg 180-literről gyorsan leadtad 70 literre, egy akváriumnál a medence a legolcsóbb, töredéke a szűrésnek világításnak, berendezésnek, házi barkácsolás igénybe vétele nélkül szerintem 20% az üveg, 80% a többi költség.
A 80% jócskán faragható ha valaki ügyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!