Hány wattos fénycsőre van szükség közepes, illetve nagy fényigényű növények tartására?
Figyelt kérdés
Csak úgy kíváncsiságból, és még egy kérdés: a nap milyen mértékben befolyásolja az akvárium növényzetét? Persze, egy sötét zugban nagyon fontos a fénycső, de egy viszonylag napos, kb.50%-ban még természetes fényt is kapó akváriumban ideális esetben megélne bármely növény (fényigényt nézzük csak). Tájékoztató jelleggel közlöm, hogy nem fogom kipróbálni.2013. nov. 1. 22:21
21/28 anonim válasza:
Nem voltak még ilyen csigáim, szóval nem tudom. De mint írtad a google a barátod.
22/28 A kérdező kommentje:
Jah, igen. Néztem, de csak azt találtam, hogy sós víz kéne nekik, számadatok nincsenek, nyilván senkit sem érdekelnek. Amúgy bőven elég nekem így 40 literre egy csigusz is...
2013. nov. 2. 01:10
23/28 anonim válasza:
Hát te tudod. De egy csigával mehetne 10 razbóra. Egyébként láttam a kérdésed hogy beszerezhető-e. Szerintem Székesfehérváron a Tűzhalban tuti lesz.
24/28 A kérdező kommentje:
Gyuhí, ugyanis oda szándékozom majd menni. De azért a 10 kicsit húzós lenne... 40 literes akvárium-ami a talaj-ágak-bogak, szóval... igazából első körben, ha minden jól megy, én hatra gondoltam, remélem, úgy már jól fogják érezni magukat. Ja, és a nemek aránya hogyan legyen, már ha számít?
2013. nov. 2. 01:18
25/28 anonim válasza:
Jobban járnál 8-cal mert ha többen vannak akkor bátrabbak. A nemeket nem lehet megállapítani, de mindegy is.
26/28 anonim válasza:
Különben egyáltalán nem baj hogy nem akarod túltelepíteni, a kezdők többségének ez a nagy hibája.
27/28 anonim válasza:
Erős fényt igénylő növényekhez kb 1 Watt/liter fényerő kell. Ez leddel kivitelezhetetlen, és amúgy alapból majdnem teljesen alkalmatlan akvárium világításra a led.
28/28 A kérdező kommentje:
Rendben, úgysem cserélnék fénycsövet. Még véletleül sem akarom túltelepíteni az akváriumot, ha az nem jó a a halaknak és a benti ökoszisztémának. 8? Biztos? Jó. De ha utólag (kb. kettő hét csúszással) rakok melléjükmég kettőt, azokat beveszik a csapatba vagy kiüldözik őket a világból?
2013. nov. 2. 10:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!