Mi a véleményetek erről a lámpáról? Ki ismeri? Megéri az árát? 120-130 literre elég közepes fényigényü növényeknek?
Egy valamit elfelejtettem milyen fénycsövekkel használod és hány órát világitasz?
Előre is köszönöm a segitő válaszaidat.
A villogás nem zavaró, halványan villog. A halak, növények jól elvannak alatta. A 200 literes tengerin volt eddig, de levettem úgy egy hete, mert sok volt a számla.
Sűrű caulerpa algákat is szoktam növeszteni alatta, de 5-6db 18Wattos T8 alatt ugyanúgy tudok ilyeneket növeszteni. Ugyanaz kell nekik is mint egy édesvizibe a fényigényes növényeknek, vagy a zöldalgáknak. A sok fényt szeretik. Csak annyi a különbség, hogy ezek a sós vízben élnek: [link]
A T5 annyiból jobb csak, hogy kevesebb helyet foglal, mint a T8, a mérete kisebb.
De a kis csiptetős lámpáim még annyi helyet sem foglalnak, [link]
bár igaz, hogy mivel ebből csak 2 van, így csak feleannyira világít, de az egész akvárium teteje szabadon van és ezeket tudom irányítani. Középen a köveket nem világítom, csak kétoldalt amiket muszáj világítani és kész. Így 44Wattal kevesebb lesz a következő számla. Meg mondjuk ez nem villog, de az részletkérdés, mert az nem érdekelt, hogy villog e vagy sem.
Van egy ugyanilyen 2x24 Wattos lámpám is, még azt én 14 ezerért vettem és édesvizi akváriumra tettem rá előszőr.
Gyárilag ugyanígy volt benne egy daylight és egy lila növényes cső. A lilának valami elképesztően ronda fénye volt és a növények csoffadoztak alatta, ezért kicseréltem daylight-ra azt is. Az úgy utána jó volt.
Ez a növényes cső ez szertinem nem növényes, hanem valami szar amit el akarnak adni még vele. Van nekem jó növényes csövem T8-ban, de az nem ilyen színárnyalatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!