Melyik aljzat a jó 112 literes akváriumba?
Sziasztok.112 literes akváriumba szeretnék aljzatot.Homokot ha lehetne.Innen kéne: [link]
És még az fontok hogy 112literbe hány kiló kell?
Ha növényt is szeretnél bele érdemes ilyesmi talajt: [link]
12-14 liter kell bele, írd le a méreteit, és akkor ki lehet számolni, hogy pontosan mennyi.
kérdezd meg, hogy itt mennyi a 20 kilós a legalsó
"Homok 0,5-1mm"
Ott van bal alul a kapcsolat, szerintem még olcsóbb lesz.
Anubiast, meg gömbmohát rakhatsz homokra is, azokat nem kell elásni. Gömbmohát csak bedobod, az anubiast meg rákötözöd egy vasfára, vagy egy kődarabra damillal és hagyod a vízbe lógni a gyökerét, de ha manadoba rakod ott se kell elásni. És ezek a legalacsonyabb fényigényű növények, még lámpa nélkül is megmaradnak. Legalábbis a nagy levelű anubias barteri volt nekem egy sötét szekrénybe fél évig és bírta.
Így néz ki:
ez meg a gömbmoha
Ilyenem van nekem a fürdőszobába vödörbe egy csomó már több éve és még mindig zöldek. Ott se világítom, max ha néha felkapcsolom a villanyt, de nem szoktam csak mikor bemegyek.
Manadót inkább akkor érdemes venni ha sok fényed van és sok fényigényes növényed hozzá, amit elásol, mert abban jobban tudnak a vékony gyökerek kúszni-mászni. Mert az egy nagyon könnyű talaj. Agyaggranulátumból van, épphogy csak lesüllyed, de valszeg elég sok kell belőle, mert ha kevés van nem is tudsz bele ültetni, kirepülnek a növények. Manadot azt jó magasan kell rakni hogy a szűrő ne fújja ki belőle a növényeket. Minmum 5 centi.
80x35x5cm = 14 liter, igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!