Lehet dekorhomokot akváriumba tenni?
Garnélákhoz sötét aljzatot szoktak használni, én is ezt ajánlom. Gondolom ha garnélás, nem egy nagy akvárium, így én vennék egy kevés bazaltzúzalékot. Nem nullázza le a pénztárcádat :)
Mellesleg tengerparti homok is használható, csak az a gond, hogy az apró szemcsék miatt problémás az aljzat tisztítása, valamint könnyen berohad, gyakran fel kell forgatni. Én úgy tudom, hogy a kereskedésekben kapható különböző szemcsenagyságú kvarchomok ugyanez a szerkezet, azaz keményíti a vizet.
Én próbáltam.
A Red cherry garnéla fekete talajon szép piros lett,
a Yellow garnéla élénk sárga,
mondjuk ezen nem sok látszik, de ott van a jobbsarokban
a New bee az drapp-barna csíkos hát az sosem volt annyira színes garnéla.
Világos drapp homokon a Red cherry csúnya barna színűvé változott, hát azt le sem fotóztam, de elég randa lett.
A New bee garnéla viszont ugyanolyan drapp-fehér csíkos maradt, erről van is egy képem:
A yellow garnélát nem próbáltam fehér talajra tenni, mert az később került hozzám, de szerintem az is kifakult volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!