Milyen a házi készítésű CO palack? Mi ez?
A CO-t inkább hanyagold, halálos méreg.
A CO2-t, szén-dioxidod viszont lehet csinálni élesztőgombák segítségével, akik amikor megeszik a cukrot, többek között CO2-vé oxidálják el.
Itt egy jó kis leírás:
get/7073341/Co2_System_For_Planted_Aquarium_Diy.pdf
Mivel linket nem enged berakni, ezért a "get/..." rész elé tegyél be ennyit: data.hu/
Pontosan micsoda nem teljesen igaz?
A CO hatása? Bevallom, a növények anyagcseréjéhez túl sokat nem értek, az emberéhez viszont picit konyítok talán. Meglehet, hogy a CO még akár jó hatással is lehet a növényekre, de hogy a te tested minden egyes sejtjében megtalálható mitokondrium citokróm oxidázát instant gátolja, így a sejtlégzésnek kampeca, az holtbiztos. Elég csak telente bekapcsolnod a híradót. Még tökéletesen zárt üveggömbben sem hoznám be a házba, nemhogy mindenféle házibarkáccsal az ágy mellé...
A CO2-re gondoltál?
Hol írtam én arról egy rossz szót?
A hegesztőpalackra CO2 van írva, tehát széndioxid,
de a szakik a boltban mindent rövidítenek, pl ilyeneket mondanak, hogy 75 centis dundi CO, amikor nagykerből rendelik. És szerintem az a 10 kilós palack, de ők azt se tudják hogy az hány kilós ha megkérdem tőlük.
Magyar leírás:
Pár mondatban: Az élesztő a cukorból CO2-t állít elő. Ha ezt egy zárt palackban teszi, akkor le tudod vezetni a gázt a víz alá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!