Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Aranyhalak! Kezdő vagyok,...

Aranyhalak! Kezdő vagyok, lenne pár kérdésem, segítenél?

Figyelt kérdés

Kaptam 1 hete egy 10 literes akváriumot 3 aranyhallal, amiből az egyik sajnos már másnap meghalt.:(

Az eladó az üzletben azt mondta, hogy:

ártézi vízben kelk őket tartani

napi egyszer adjak nekik enni, szúnyoglárvát

adott az akváriumba egy növényt

levegőztetőt nem adott, mondván az nem kell

lámpa se volt

én vettem nekik egy kislámpát, még egyszer visszamentem a kereskedésbe, és megintcsak azt mondta a nő, hogy nem kell nekik levegőztető, mert kicsi az akvárium, és a növény termel nekik elég oxigént.

vettem nekik haltápot a szúnyoglárvák mellé, hogy majd felváltva adom nekik, de ebből egyszer ettek, és meghaltak.

Mit csináltam rosszul??

Szerintem kell nekik levegőztető, de a nő határozottan állította, hogy 10 L-es akváriumba nem kell.

Vagy a haltáp nem volt megfelelő. De az volt ráírva, hogy haltáp díszhalaknak.

2013. okt. 27. 17:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ekkorára nőnek és 25 évig is élhetnek, ha van elég helyük.

http://www.youtube.com/watch?v=PX1BzvaqrAs

http://www.youtube.com/watch?v=3ed7B6ug-wk

itt van, hogy mekkora akvárium kell neki, stb

[link]

Ha csak egy kis akvárium fér csak el nálad, akkor ne aranyhalat vegyél, hanem pl ezek közül valamit

[link]

vagy akár guppit ahogy fentebb írták.

2013. okt. 27. 20:44
 12/14 anonim ***** válasza:

Az eladót küldd el az anyjába...3 aranyhalnak minimum 150-200 literes akvárium kell.

Valószínűleg látta, hogy nem sokat értesz az akvarisztikához, és ezért rád sózott 3 halat, holott tudta, hogy el fognak pusztulni. Valószínűleg úgy gondolja, hogy majd mész újat venni.

2013. okt. 28. 15:50
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek is a választ.

Konkrétan nem én vettem, csak kaptam, bár aki vette ő se értett hozzá jobban mint én.

Most van egy 10 L-es akváriumom, és egyelőre a megmaradt vízinövényt tartom benne. Halaim nincsenek, és ebben az akváriumban nem is lesznek.

Olvasgatok, tájékozódom a témában, aztán később nem kizárt, hogy beszerzek egy nagy akváriumot, bár most jobban hajlok a guppik felé...

2013. nov. 3. 16:37
 14/14 Pendulum92 ***** válasza:
Addig egy egyszerűbb növényest is berendezhetsz a 10 literesben, olyat, amiben mocsári növények vannak, és kinőnek a vízből.
2013. nov. 3. 17:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!