Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 120 l-es akváriumba miket?...

120 l-es akváriumba miket? (kezdő vagyok)

Figyelt kérdés

Van egy 120 l-es akváriumom, még üresen áll. A kezdéshez kérnék segítséget.

Max hány db hal mehet bele/milyen fajták?

Milyen növényeket érdemes beletenni?

Aljzat milyen legyen?

Ha van képetek a saját akváriumotokról, küldenétek?

Előre is köszi a segítséget!

2013. szept. 24. 22:19
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Elöször a típusát kéne leldöntened hogy pl. társas vagy növényes esetleg csigasügéres. Utána többet tudnánk írni.
2013. szept. 25. 00:33
 2/20 anonim ***** válasza:
*eldöntened
2013. szept. 25. 00:34
 3/20 anonim ***** válasza:

Köszönjük kedves 100%-os válaszoló, hogy válaszoltál, de mint tudjuk az orvostanhallgató is választ valami szakot magának, mégis mind a torokfájással kezdik!

Kérdezőnek: VITORLÁSHALAT NE!!! Légyszi ! (én sem fogadtam meg anno, és rábasszarintottam)

Fűtő 100W Fölös a 150, de sokan fogják ajánlani. Szűrő Einheim 2012 Minimum! Vannak Az Einhem nek erősebb jobb belső szűrői, de azok már majdnem egy külső szűrő árába kerülnek... 700-750Liter per perces kínai vacak szűrőket meg se próbáld! Ha sok növényed lesz, ami az áramlást számottevően csökkenti, akkor külső szűrő kell. Halakat csak a liter, és egyedszámnak megfelelően telepíthetsz. és be kell tartani a heti max másfél heti vízcserét, ami 1/3

2013. szept. 25. 00:53
 4/20 anonim ***** válasza:

pl több kis bokor Anubias nana, vasáfa kötözve damillal.

Limnobium laevigatum (úszó növény) a víz tetejére.

Egy szép mangrove gyökér a közepére.

Jávai moha (ha belegyúrsz egy kis kavicsot nem repül el).

Aljzat fekete bazalt.

10db karcsú díszmárna, 6-8db fekete tetra (ezek olyan nyugis halak).

2013. szept. 25. 01:55
 5/20 YourDestiny ***** válasza:

Persze, hogy sokan fogják ajánlani, mivel pl. nálam is a 150 Wattos szenvedett 140 literen, benne 80 liter vízzel.

120 literes akváriumot én belső szűrővel nem működtetnék, kivéve, ha mindössze néhány halat szeretnéd. Viszont gondolom, nem szeretnél üresnek tűnő akváriumot. De tudom, a technikáról nem kérdeztél, hagyjuk is.

Halat szerintem nincs értelme ajánlani, ugyanis 120 literbe azért már van választék. Hosszú a lista, túl hosszú. Szét kéne nézned, hogy legyen legalább egy lehelletnyi elképzelésed. Másszál fel a diszhal.info-ra, aztán gyere vissza, írd meg, mi az, ami bejönne, és felállítjuk az összeállítást. Az aljzat is a választott halaktól függ, így nehéz neked bármilyen tanáccsal is szolgálni. Talán annyival, hogy mielőtt belekezdesz, olvass a témában jó sokat.

2013. szept. 25. 11:15
 6/20 YourDestiny ***** válasza:
Hable, a fekete tetra nyugis? Hááát... :)
2013. szept. 25. 11:15
 7/20 A kérdező kommentje:

koszi a valaszokat!!! mindenkepp megnezem a diszhal.info-t.

annyit tudok, hogy neonhalakat is szeretnek belerakni.

a technikai reszerol azert nem kerdeztem, mert minden meg van.

2013. szept. 25. 13:13
 8/20 anonim ***** válasza:
Én mollykat tennék bele 8darabot meg egy ancit 6-8dániót vagy neonhalat ha kezdő lennék megfelelő szűréssel.Egyébként milyen a technikád ha már megvan kíváncsiságból?
2013. szept. 25. 16:10
 9/20 anonim ***** válasza:
de ha még más melegvízi halakat is szeretnél, akkor vörös neont rakj bele.
2013. szept. 25. 16:18
 10/20 A kérdező kommentje:

a technikai reszerol nem sok fogalmam van, a ferjemtol kaptam :) szivacsos belso szuro, tipusat meg ne kerdezzetek. vilagitas gyari, ami az akvarium tetejebe van.

Olyan szep kepeket lattam 1-2 oldalon akvariumokrol, szeretnem ha az enyem is jol nezne ki. (még ha nem is vagyok profi :) )

a bazaltzuzalek milyen arban van? milyen taptalajt erdemes ala rakni?

ja es egy fontos kerdes a hatterrol. a poszterek nagyon gagyik? nem igazan szeretnek tobb ezret egy komoly hatterre kolteni, lattam szep posztereket is. csak erdekelne, h élobe, felragasztva is olyan mutatos?

2013. szept. 26. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!