Egy 45 literes akváriumba hány halat tehetek, hogy jól érezzék magukat és rendesen elférjenek?
Figyelt kérdés
Nagyon-nagyon szeretem a Black Mollit, az is lehet, hogy azt teszek bele, de ha találok egy két szebb guppit vagy neon halat akkor azt is. Szűrő, levegőztető, világítás, fűtés minden van. A mollit milyen halakkal lehet együtt tartani?2009. nov. 10. 12:02
1/10 anonim válasza:
A szabvány a következő volt 2cm hal-hossz=1 liter víz. Lehet hogy változott nem tudom.
2/10 anonim válasza:
A szakirodalom szerint az általad leírt halaknak kb. 1.5-2L víz szűkséges, tehát 25 halacska még vígan elvan! A Black Molli kitűnően megfér a Guppikkal és a neonokkal is. Javaslom azért inkább neonokból legyen több, mert egyrészt úgy szép, ha sok úszik együtt, arról nem is beszélve, hogy csoportos hal!
3/10 Salx Narval válasza:
Egy molly pár, bőven elég, mert nagyon hamar szülni fog és tele lesz az akvárium.A molly 6-7cm nem olyan kicsi hal. Ha többfélét szeretnél, akkor azonos neműeket válassz.6-7db molly méretű halnál több, már nemigen fér el kényelmesen.A neonokból viszont, tarthatnál egy szép csapatot,kb 20db.
4/10 anonim válasza:
Szia.Én a helyedben 4 Blackmollyt és 6 neonhalat tennék bele,sőt,a helyedven vörösneonokat tennék,mert nekem jobban tetszenek.Így kénelmesen meglennének.Jah,és a mollykbol azonosnemüeket ,hogy ne leenek kicsik,mert nem fér el,és felesleges kicsiket elletni,mert ugyse tudsz mit csinálni velük,nem elég nagy az aksi ahoz h megtartsd.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek aki írt. Van olyan elletőm vagy mi annak a neve. Az állatkereskedésben ahol fogok vásárolni beveszik az ivadékokat ha lesznek, elcserélem kajára és akkor arra nem kell költeni. Mindenki mást mond erről a témáról, hogy hány halat tegyek bele. A kereskedésben azt mondták 30 db molli vagy guppi. Az eredeti ötlet az volt, hogy csak fiú villás farkú molli és csak fiú abból a narancssárgából (vagy szifó vagy platti a neve), mert az úgy milyen jól néz ki, hogy fekete meg narancs :) Nekem még a rózsaszín dánió is tetszene, de azok inkább az akvárium felső részében vannak, meg állítólag nekik kicsi lenne a 45 liter. Szerintetek?
2009. nov. 11. 07:50
6/10 anonim válasza:
45 l-es akváriumba molliból nem raknék 5 db-nál többet. Nagyon elevenek és nagy tér kell nekik az úszáshoz. Tényleg nem kicsik a 6-7 cm-t könnyen elérik nálam is. Neonokból sem kell túlzásba esni, max. 10 példány, de akkor mást ne költöztess az akiba.
7/10 Salx Narval válasza:
Még szép, hogy azt mondja, hiszen kereskedő, mit érdekli őt,hogy mi lesz a halakkal.Fogyjon az akvárium, a gyógyszer, a hal.Ha szaporítani szeretnéd őket és eladni, akkor kell egy 10-20 literes nevelő medence is.Én még mindig azt mondom,hogy válassz egy-egy szép hímet fajtánként és egy másik üzletben 1, esetleg 2 lányt,lehetnek különböző színűek is.Rövid időn belül, valóban 30db halad lesz.A kis medencében felneveled és elcseréled,a szebbeket megtarthatod magadnak.SN.
8/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!
Megvettem tegnap az aksit. Mollit tettünk bele meg még 2 fajtát, de azoknak nem tudom a nevüket,az egyik valami harcsaféle lehet. Összesen 23-an vannak. Szerintem jól érzik magukat.:)
2009. nov. 12. 07:28
9/10 Salx Narval válasza:
Hát ezért felesleges volt megkérdezned, hogy mit tanácsolunk.Mekkora akváriumot vettél? Mert ennyi halhoz, a 45liter nagyon kevés.Ebből baj lesz, előbb-utóbb.De kívánom neked, hogy ne legyen igazam.SN.
10/10 A kérdező kommentje:
Félre értettem, 54 l az akvárium. Nem akartam őket túl zsúfolni, a kereskedő azt mondta 30 hal elfér benne, de 23-at tettem bele.
2009. nov. 13. 10:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!