160*60*60cm-es növénykertészes akvárium mennyibe kerülne?
ekkorát találtam max, ez ennyi
Ugy van. Novenyes akvariumnak 10 x olyan szurese kell legyen, vilagitasrol nem is beszelve. A te akvariumod ez a hatvan magas eleg nagy vizoszloppal bir, pl gyepet mar nem lehetne ultetni hagyomanyos t5 t8 csovekkel. Plusz co2 rendszer. Ha rendesen megcsinalod, ez az
Akvarium mellett ugy 2,5 kiló. Sok sikert, gyonyoru dolGokat lehet kihozni ha van ra xp-d.
Szerintem ha nagyon spórolósan dobod össze, akkor is fél milla alaphangon.
Palackból minimum 10 kg-ost vegyél, az szerintem három hónapig elég lehet. Egyébként én (és még sokan mások)a papillon reduktort használom, aqua medic mágnesszeleppel, vízszűrő házból készített reaktorral. Világításban nem tudok nyilatkozni, én 50 cm-nél magasabb akváriumot nem erőltetnék. Ekkorához szerintem szűrőakvárium kell.
No meg a fenntartása sem elhanyagolható, ide már nem elég a panzi aquaplant.. :)
(Nagyon óvatosan saccolgatva is jóval tízezer fölött lehet a havi rezsije. Inkább húszhoz közelít.)
Sok fénnyel, sok táppal, CO2 nélkül, algásodni fogsz.
Mindig az arányokat kell figyelni, hogy a világítás/tápozás/szűrés/CO2 megfelelő legyen. CO2 nélkül kevesebb fénnyel, kevesebb táppal, alacsonyabb igényű növényekkel is lehet szépet összehozni, de az soha nem lesz olyan igazi "növénykertészes".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!