Újonnan telepített akvárium vize 1 nap után zavarossá vált, a halak gubbasztanak. Mi lehet a baj?
A zavarosság lehet valamilyen szennyeződés, vagy ha nem használtál semmilyen vízkezelőt a klór is okozhatja. A halak stresszesek, ez még nem jelent betegséget de a stressz az ő immunrendszerüket is gyengítheti.
A megoldás a következő lehet, ha nem használtál valami vízkezelő szert ( Antiklor, Aquatan...) ezt pótold illetve hogy mielőbb beálljon a biológiai egyensúly próbálj valami baktérium kultúrát telepíteni a vízbe ilyet szintén be tudsz szerezni egy halas boltba. Ja és egy pár napig a világítást be se kapcsold , ezzel is csökkenthető a stressz és etetni is felesleges még, mert valószínű úgysem eszik meg mert félnek.
Vajon mi lehet a baj, ha nincs szűrésed... ?!
Jól megmérgezted őket, épp haldokolnak.
Úgy látom, darakór, mostmár majdnem biztos vagyok benne. Gondolom az újratelepítéskori stressz és a megváltozott vízminőség miatt támadta meg őket.
A halak színtelenek, nyugtalanok, néhányan már tele vannak fehér pöttyökkel, kapkodják a levegőt és töredezett, csúnya az úszójuk.
Ezt találtam a darakór kezdeti stádiumáról, pont illik arra a gubbasztásra, amit a napokban csináltak: "A kezdeti jelek –amikor a fehér pettyek még nem vehetők észre – hogy a halak egy sarokban együtt állnak, néha hirtelen, gyorsan elúsznak, majd ugyan oda visszaúsznak. Légzésük, kopoltyúmozgásuk gyors. Egy-egy kiúszás alkalmával az oldalukat, kopoltyúfedőiket nagyobb kövekhez, faágakhoz, talajhoz dörzsölik. Így próbálnak a bőrükbe fúródott csillós egysejtűtől megszabadulni."
Nektek volt már ilyen? Hogyan érdemes kezelni?
Köszi. Még annyi, hogy talán lehet fátyolbetegség is (nem tudom egyszerűen elhatárolni: úgy olvasom, hogy a fátyolnál is lehetnek pöttyök, ill. a darakórnál is tépettek az úszók, fakók a halak).
Hasonló kezelés kell mindkét betegségre, jól tudom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!