Melyik a legolcsóbb növénytáp, ami ér is valamit?
Az aquaplant nem olcsó, ha azt is nézed, milyen kicsi adag. Kérdező, hosszabb időre keresel olcsó megoldást, vagy a lehető legkisebb kezdeti befektetést akarod?
Hosszú távon a nagyobb flakonos Profito-t ajánlom, időre lebontva a legolcsóbb a könnyen hozzáférhető tápok közül.
A legkisebb egyszeri kiadás meg a kis flakonos neptun. Ez sem rossz igazából, csak ritka szerencsétlen kis adagokban árulják ezért nem túl népszerű.
Legolcsóbb ha magadnak kevered.
A makro tápokhoz egyszerű beszerezni az alapanyagokat, ha havi szintre kiszámolod jelentéktelen összeg jön ki, a mikro tápok kicsit macerásabbak, én eddig Fitohorm mikromax-ot használtam (itt sokan nem szeretik bár nem is próbálták..:)), de most áttérek egy angol, porból kevert tápra, ezt is sokan használják már Magyarországon.
Kicsit körülményes, hogy Angliából kell rendelni, de állítólag megéri. Nekem egy kint élő cimborám rendelte meg, ha minden igaz a héten meg is kapom.
Innen rendeltük a mikro tápot:
Kis matekkal ki tudod számolni, hogy mennyi desztvízbe hány grammot kell keverni, csak utána kell járni az EI alapú tápozásnak.
Szerintem gyári tápot nem kapsz ilyen olcsón, ilyen minőségben, szóval megéri kicsit belemerülni a témába.. :)
Előző vagyok, én konkrétan ezt választottam:
Le vannak írva az összetevők, ezekből lehet agyalgatni a menyiségeket..
Végül is igazatok van, de szerintem nem baj, ha tudják a polgárok, hogy létezik alternatív megoldás a magamfajta csóróknak. Ha nem tudnám kispénzből kikeverni a tápokat, valószínű nem növényeznék. Viszont a kérdésben szó nem volt róla, hogy csak a "lowtek" (de utálom ezt a kifejezést) tápozás lehet érdekes..
Azért ha egyszer betáraz az ember porokból, öt perc alatt ki lehet keverni három havi tápot, fillérekből.
Utána járni a dolgoknak persze nem öt perc, de erre való az internet.
No de nem akarok itt hit téríteni, mindenki úgy tápoz, ahogy jól esik neki. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!