A sóban fürdetés tényleg jó a fátyolbetegségre? 1 liter vízbe hány evőkanállal kell tenni? Utána le kell cserélni az egész vizet vagy csak egy részét?
Figyelt kérdés
Neten olvastam róla, de kicsit bizonytalan vagyok. Nem szeretném ha valami baja lenne a halamnak tőle.2009. okt. 29. 18:49
1/5 Salx Narval válasza:
Igen lehet vele gyógyítani.De nem ajánlom, hogy használd,nagyon óvatosan kell bánni a sóval és a halak sem egyformán érzékenyek rá.Egy kis túladagolás és nagyobb kárt okozol, mint ami van.Kellő hozzáértés nélkül, sem a só, sem a formalin fürdő nem ajánlott.Már csak azért sem, mert az adagolásról, megoszló vélemények vannak.Három dolog történhet, vagy keveset teszel a vízbe és semmi eredményt nem érsz el vele,vagy túladagolod és lemarja a hal nyákrétegét,ebben az esetben a hal teljesen védtelen marad a kórokozókkal szemben,vagy pont eltalálod és meggyógyul.Ne haragudj én nem merek neked receptet mondani.Használd a gyári készítmények valamelyikét,ott kitapasztalt adagok biztosítják az eredményt.Ha kéred, nagyon szívesen ajánlok gyógyszereket, de a sót,mindenki saját felelőségére használja.Én 1csapott evőkanál sót teszek 10liter vízhez, ez nem gyógyfürdő,ebben élnek a halaim,majd ez az adag a vízcserékkel felhígul,pótlásként már csak teáskanál/10Litert adagolok.SN.
2/5 A kérdező kommentje:
Hát.. Köszönöm szépen a válaszod. Akkor inkább nem próbálkozok vele. Főleg kezdő akvaristaként nem. Nem akarok szegénykémnek még több bajt okozni. Akkor ha megkérlek ajánlasz nekem valami gyógyszert? Ha lehet többfélét is...
2009. okt. 30. 05:13
3/5 Salx Narval válasza:
Persze szívesen.A halasnál kapható olcsóbb gyógyszerek:Malachit zöld,PANZI-Formit,Parakill-turbó,Xantakridin.Drágább gyógyszerek,SERA Costapur,JBL-Oodinol,TETRA-Contralck Plus.Én a Parakill-turbót ajánlanám mert aránylag olcsó és hatásos , magas a formalin tartalma is.A drágábbak közül a SERA-Costapur és Ecopur együttes használata hatásos szer.Ezek közül valamelyik biztos kapható és, ha rákérdezel az üzletben is fognak ajánlani,nekem hirtelen ezek jutottak eszembe.
4/5 Salx Narval válasza:
Ezeket még hozzátenném,mivel írod,hogy kezdő vagy: Hetente cseréld le a víz 20-30%-át azonos hőfokú klórtalanított vízzel. a talajról is le kell szívni az ázalékot.Kerüld a zsúfoltságot és a stresszhelyzetet okozó társítást, valamint a hirtelen hőmérséklet változást. Etess változatosan,jó minőségű eledellel, fagyasztott és táp felváltva,vigyázz a túletetésre.Tarts hetente egy koplalónapot. Az új halakat fertőtleníteni kell, ha van lehetőség akkor karanténban kell tartani 2-3 hétig.A növényeket is fertőtlenítsd,mielőtt beültetnéd.Ezek a dolgok majdnem minden betegséget kizárnak.SN.
5/5 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm, hogy írtál gyógyszereket és persze a hasznos tanácsokat is. :) Amúgy csak 1 hím bettám van az aksiba és nem is tervezek mellé másik halat. És próbálom változatosan etetni. Van neki szárított, fagyasztott kaja is. Szoktam neki csirkemájat is adni, vitamint is kap. Heti 1 koplalónap is megvan. Na mindegy megveszem a gyógyszert aztán remélem jobban lesz. Mégegyszer köszi szépen. :)
2009. okt. 30. 09:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!