Gyerekeimnek szeretnék akváriumot, az akril anyagút "gyerekbiztosként" hirdetik, mi róla a véleményetek? Karcolódik, elszíneződik? Jobb lenne az üveg?
Sziasztok! A 4 és 5 éves gyerekeim vágya egy akvárium, a fiam szülinapra be is szereznék egyet. Tanácstalan vagyok, milyen és mekkora is legyen. Akril vagy üveg? És elég lenne a 40x25x25 méretű? Néhány guppink lenne, más igény egyelőre nincs :)
Köszi, ha segítetek tanácsokkal!
Ez az akril:
És még ezen gondolkodtam:
Én elég akrilellenes vagyok, karcolódik, nem egy jó anyag, legalábbis az alsóárkategóriában. Az általad kinézett szett meg totálisan alkalmatlan haltartásra, sőt a törvény is tiltja 30 liter alatt a gerinces állatok tartását.
A második szett egyszerűen csak egy nem szerencsés példány. 40 liter már jó pár guppihoz. De ez a hajlított frontüveg csúnyán torzítja a látványt és takarítani sem egyszerű. Érdemesebb lenne nagyobbat választani, azokat kevésbé viseli meg, ha a gyerek esetleg alaposan megeteti a halakat.
Hát igen, ismerős gyereke kb fél óránként etené a halakat. Mindig el kell dugni előle a halkaját és azt mondani, hogy elfogyott.
Szerintem vegyél egy ilyet és tedd jó magasra.
Lehessen nézni a halakat, de ne tudjanak belenyúlni pancsolni benne, mert azt is szokta itt ismerős gyereke, itt pocsol, mert nálam eléri a tetejét. Ha én figyelek rá, akkor okés, de nem lehet állandóan figyelni a gyerekekre, ezért inkább tedd magasabbra, szerintem.
Köszönöm a tanácsokat! Sajnos igazán szép, nagy akvárium biztos, hogy nem lesz, mert nagyon kicsi tetőtéri lakásunk van :)
a linkelt viszont oldal remek! találtam olyan méretet, ami a halaknak sem lesz kínzás és még be tudom préselni a szekrényre :) 45 literes. Magasra nem tudom tenni, de a gyerekeim sokat vannak nagyszülőknél, ahol van akvárium és megtanulták már a szabályokat, nem etetnek és nyúlkálnak. A nagypapának segítenek a takarításában is, imádják csinálni!
Köszi még egyszer!
Köszönöm szépen! Megnézem azt is!
Dia
Van pár alapszabály, amit mindenképp tarts be.Ezek le vannak itt írva, rendesen összeszedve.
Bár elég tájékozottnak tűnsz, de azért érdemes elolvasni :)
Köszönöm szépen! Valóban, kamaszként és később felnőttként is volt akváriumom, mindig az volt a nyugi-program :) ettől függetlenül jó felfrissíteni az emlékeket, mit, hogyan is kell, hogy optimális legyen :)
Azért is döntöttem végül egy nagyobb akvárium mellett, mert emlékszem, én is kicsivel és néhány guppival kezdtem, aztán egyre nagyobb és nagyobb akvárium kellett :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!