ötlet? Vagy tipp illetve segitséget kérnék mi a gond?
Elvileg egy átlagos zöld tömegben 15-30 kg nitrogén/tonna van kb 1.5-3 % növény válogatja menyi, neked ha feltételezzük 16 gramm a nitrátod a vízben jelenleg akkor 528- 256 gramm növényt kell kimetszeni ehhez ami nem kevés, ha ehhez részlegesen cserélsz vizet azzal csökkented a nitrátod akkor ez a tömeg kevesebb.
Szerves trágya átlag 3% nitrogénnel rendelkezik, mondjuk egy 100 milis száraz táphoz felhígítva vízzel 200 gramm tápot kreálsz akkor az 6 gramm nitrátot termelhet, ez 37.5 mg/ litert tol a nitrát szinteden.
Bár este van, remélem nem írtam hülyeséget, de ha megetetsz egy nagy dobozos száraz kaját, az majdnem 40mg/liter nitrátot ad amit 200 gramm mondjuk vallisneria levél kimetszése farag le.
Helyből sokat kellene faragni, ezt csillapítsd vízcserével próbáld meg az aquatant, a szat gyanta is köthet nitrátot, bár írtad próbáltad.
Lényegében minél jobban kellene tuningolni a növényeket, a carbo nagyon jó hatással van.
A fitohormot írtad nem tudtad megmérni menyi nitrát van benne, idő kell az biztos hogy legyen valami.
"amugy hogyhogy nem szivatsz aljzatot csak érdeklődöm" nem férek rendesen hozzá, van elől egy kis játszótér a harcsáknak de az tiszta, most már van benn 3 belső szűrő az össze szedi a koszt, a külső szűrő meg végzi a dolgát.
Az 54 literesembe is két belső szűrő van abba se szoktam soha porszívózni, nem is volt soha ilyenem, itt hallottam először hogy létezik ilyen, 85-től elvoltam nélküle akkor nem újítok, lehet hogy jó, én még nem használtam soha, a 70 literesembe jó erős házi belső van abba se használok.
A siporax bizonyos esetekben valóban képes nitrátbontásra, de csak és kizárólag az ammóniabontás rovására. Onnan tudom, hogy már sikerült összehoznom, igaz hamisított sipoval. Túl sokáig nem nyúltam a szűrőhöz, nagyon lefojtódott, és amikor szétszedtem, kékesfekete elszíneződés volt a sipo belsejében. Ez pedig a nitrátbontó bacik színe. Jellegzetes mocsárszaguk is van mellé. Az ammónia és nitritbontó bacik sárgásbarnák és csak egy kis vízszaguk van.
Elvileg a SZAT gyantának ki kéne szednie a nitrátot. Ha a vízben is ott van, akkor ajánlott használni. Azért szokták leszólni, mert egyesek úgy hiszik, vízcsere helyett ez a varázsszer. Írtad hogy már kipróbáltál valamit, az pontosan milyen gyanta volt? A purigen nem nitrátot köt, de még csak nem is ammóniát, hanem jóval nagyobb méretű szerves vegyületeket. Ezért nem is árt a szervetlen tápanyagoknak, így a nitrátnak sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!