ötlet? Vagy tipp illetve segitséget kérnék mi a gond?
Ha találkozok a Balázzsal mondom neki ezt, érdekes képet fog vágni, kutyák végzik el a dolgaikat a műtrágyában, uszályon hozzák a kikötőbe, semmi higiénia nincs mivel kerti növényeknek van ez, az meg alapból szerves.
Egy kitalálja hogy spóroljon, utána a neten elszaporodik az ötlet, csak a micro elemeken kívül 1000 dolog lehet benne nitrogén simán maradhat tűrés határon belül, ammónium nitrát szó nélkül.
pl ezért mertem alkalmazni a fitohormot.
Platypus válasza:
Van pár típus, amit használhatsz, de a legtöbb nagyon káros az akváriumban. Az átlagos szobanövénytápokban ammóniavegyület vagy karbamid(ammóniára bomlik) a nitrogénforrás. Ez egy akváriumban leginkább algásít és mérgező a halaknak. És eleve nincs is szükség hozzáadott nitrogénre.
Amit többen használnak, az a fitohorm mikromax. Ez egy mezőgazdasági növénytáp, gazdaboltban kell keresni. Semmiféle nitrogén vagy foszfor nincs benne, csak mikroelemeket tartalmaz. A nagy kiszerelés miatt drágának tűnik, de kb. 200 Ft-ra jön ki az éves adagja.És itt is irtak rola.
Én,ismerem a műtrágya keverést, NEM, merném használni akváriumban, Nem arra találták ki, nem arra való.
A neten keringhet sok minden, de ha gondolod holnap reggel bemegyek az üzembe hazafelé melóból és megkérdezem őket.
Bár nem hiszem hogy értenének az akvarisztikához.
Na az előbbi linkbe az akváriumomhoz betettem egy plusz képet, az egy összetevő, de azon a placcon 20 fajta másik műtrágya megfordult előtte markolók kezelik, karbamid, péti só. káli só, keserű só, kalcium nitrát kálium... stb 21 30-kor kiveszem a meghajtóról a képet.
Elvileg a siporaxnak van denitrifikációja a sera cég szerint, tehát alkalmas lehet anaerob folyamatokra, oxigén hiányos lebontása, gyakorlatban ez szerintem nem igazolt, az egészséges jól fejlődő növények veszik fel a nitrátot az viszont igen. Sőt az ammóniát is felveszik ha van elegendő nitrát a vízben, a micro elemek gyorsítják a folyamatot, és fontos a kálium is.
easy life profito, és carbo, többit felejtsd el.
Lehet a sziporaxnál némi esély, de a növények biztosak.
Én megpróbálnék egy sera aquatan vízkezelőt, 20 nk a vizem ha adok hozzá helyből 13 nk lesz, köti az ammóniát is, így kevesebb nitrited lesz, abból kevesebb nitrátod.
Valamennyit ér a nitráttal szemben a siporax, de a növények hatásosabbak.
Nekem ennyiből meglát a tudományom, nem nagyon olvasgatok a neten, van egy tapasztalatom azt megosztom, alga mentes egészséges akváriumaim vannak.
Használok rendszeresen aquatant, világításba nálam a több csövesnél alap a sylvania grolux nappaliba az osram lumilux 865 csöve, 6500 kelvines, némi profitó carbo, ez mellett alacsony a nitrát, nekem is 200 literes van.
Ez több év alatt alakult ki, szűrőbe én is siporaxot használok, sokat tesztelgettem, méricskéltem, agyaltam rajta, most csak heti fél óra/ akvárium, metszés, metszés, erős áramlás minden akváriumba, talajporszívót nem használok, működik és jó minden, halam se pusztul csak a nagyon öregek hullanak el néha.
Felejts el minden netes hiedelmet, meg kétes találmányt, és nem kell 20 féle táp sem.
"4-5 forrás is van nálunk hogy megmérném a vizminőségüket és azt raknék az akiba csak nem tudom miket tartalmazhat "
Ne tedd ez velősebb téma lenne kibogozni, nem szabad, rengetegen ráfaragnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!