Ti milyen szűrőanyagot tennétek házi külső szűrőbe?
Végül is lehet lávakő, csak szerintem utána te is csatlakozol a rengeteg kérdezőhöz aki nem érti miért nem jó a külső szűrője, elfüstöl a szűrő, vagy nem nyomja a vizet, 10 -ből 9 esetben lávakő van a hibás szűrőkben.
Egyszerű a magyarázat, egy 700-liter/ órás gyári külső szűrő 12watt általában, viszonylag kicsi ármérőjű de széles erős rotorlapát van, nagy mágnessel, erős nyomással.
Egy belső szűrő amit a házi külsőkbe raknak 700 liter/óra de csak 6 watt, tehát erőben, nyomásban a fele a gyári szűrőknek.
Sokan csinálják hogy vesznek a házi külsőbe egy 12 watt 1200 liter/órás belsőt, ez teljesen hibás gondolat, 1200 liter/órával nem lehet áthúzni a szűrőanyagon a vizet, helyből 600 lesz, ennyire folytja le még a leglazább szűrőanyag is, így megint csak az van hogy erőlködik a szűrő, a beállt szűrőanyag is ront a helyzeten mivel idővel növekszik a szűrőanyagok ellenállása. Így elmondható hogy az 1200 literes szűrő 25% teljesítményen vegetál, majd beadja a kulcsot mivel a rotornak nem lesz meg az optimális fordulat.
Összegezve, házi, gyenge wattszámú, alacsony nyomással rendelkező szűrőbe*, gyűrű forma anyag, és laza szerkezetű mechanikai szűrőanyag,(tm 10 szivacs, rashel háló)
*a szűrőanyag növekvő elánállására értem.
hable megoldása jó, nála keverve van a sipo és a lávakő.
Ha nem laza szerkezetű, alacsony elánállású anyagot teszel, csatlakozol a rengeteg kérdezőhöz akinek nem működik a házi szűrője.
Házi szűrőnél még fontos a cső vastagság, minél vastagabb annál jobb, nincs olyan hogy a 16-os cső jó, ha rá tudsz kooperálni 20-as szilikoncsövet vagy vastagabbat az a legjobb, a vékony cső helyből fojtja a szűrőt.
hát az atmanom az 1200 l/h-s és 18 wattos
a szívó cső 19-es a nyomó cső 21-es akkor lehet hogy csak szipot teszek bele vagy én is keverem köszi
Jó erős az a szűrő, lazán rakd a szűrőanyagokat, én inkább csak siporaxot tennék, krumplis zsákot, szivacsot.
Házi szűrőknél még előfordulhat hogy a víz ugye ott megy ahol könnyebben tud haladni, így elég sok szűrőanyag kikerül az áramlásból, a siporax között könnyen halad, magában a karika anyagában nem lesz eszeveszett áramlás az megfelel a baciknak, nem mossa ki őket, a többlet áramlás meg elmegy a karikák között.
Ülepítőnek majd kiderül jó vagy sem a bergmann karika, vagy slag karika, ha túl sokat kimos belőle akkor tegyél krumplis zsákot, vagy a sipo elé is tehetsz zsákot az se folytja a szűrőt.
A siporax is mehet egy krumplis zsákba lazán és belecsúsztatod a szűrőbe zsákostól. Vegyél több zsákot 20-30 ft/ darab gazdaboltba.
De van paprikás zsák is, az jobb erre a célra a te esetedben, keskenyebb, jobban kezelhető, abba mehet a bergmanncső is,(én szilikon csövet szoktam feldarabolni) 20-30 ft/ méter
rendeben meggyőztél (: maradok a sziponál
akkor úgy lesz hogy alulra darabolt gégecső krumpliszsák erre a szivacs majd rá a szipo így jó lesz akkor igaz?
Én is válaszolnék, ha nem gond :)
Igen, nekem is ez van kb. annyi különbséggel, hogy gégecső helyett sima ülepítő van.
"A kérdező kommentje:rendeben meggyőztél (: maradok a sziponál akkor úgy lesz hogy alulra darabolt gégecső krumpliszsák erre a szivacs majd rá a szipo így jó lesz akkor igaz?"
Most leírom pontosan én hogy csinálnám, csináltam már pár szűrőt.
Alulra ahol bejön a víz, oda keress egy megfelelő méretű ételhordót, teteje nem kell, alját furkáld ki sok helyen, vágd ki esetleg ha útba van a lefolyó csonknál, szájával lefelé tedd a tartály aljára, ez lesz az távtartó rész.
Tegyél rá ülepítő anyagot, bergmanncső,slag karika,ezeket beteheted egy fűszerpaprikás zsákba, vele együtt is könnyen tisztítható.
Következő lehet szintén egy rashel zsák réteg, csak magába belehajtogatva.
Következő, egy szintén zsákba betett siporax réteg, bekötöd alul felül, lazán legyen benne.
Utána legfölülre tehetsz szivacsot, bár nem muszáj ha benn elég háló a siporax előtt akkor nem fontos, esetleg a siporax után tehetsz fölülre még hálót, sokkal később fog taknyosodni a tömlő.
Fűszer paprikás zsákot vegyél, potom pénz, méterre adják gazdaboltban, jobb a szövése mint a krumplisnak, van olyan barátomnál ami 1 éve van szűrőben, tiszta nyálka az egész és bírja.
Ilyen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!