Ti milyen szűrőanyagot tennétek házi külső szűrőbe?
Mért ne lenne jó?
Aquadepóban pl voltak olyan akváriumok, amiknek az egész hátulja totál tele volt szórva lávakővel. De már rég jártam ott, nem tudom, hogy megvannak e még. Ezek aránylag nagy akváriumok voltak.
Nekem is volt lávakő és siporax összekeverve a szűrőben.
Most csak siporax van, de az drágább.
akkor mehet bele ? ennek őrülök olcsóbban kijövök bár 2000 ft nem vágna földhöz de akkor ezt veszem meg meg
alá még teszek szivacsot is majd
köszi szépen
Az én akváriumom 72 literes, 15 hallal(4-5cm), 12 literes a házi külső tartálya.
Van benne most egy olyan 3-4 liter szivacs, és egy liter siporax, és 2 szobanövény a tetejében.
Laborban nyári gyakorlat keretében megmértem(spektrofotométerrel) a paramétereket, és az ammóniumra 0,178 mg/l jött ki. Elég sokmindentől függ a toxicitása, de a lényeg az az, hogy kb ez az érték századrésze annak az értéknek, ami okozhat már problémát.
Amit ki akartam hozni, 1 liter sipo + egy kevés szivacs, és ammóniától nem kell félned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!