SZAT gyanta hatásos nitrit eltüntetéséhez?
Én úgy tudom csak nitrátra jó, nitritet az ammónia előzmény eltüntetésével gátolják, példa arra jó a sera aquatan, vagy aktív szén, de sok hátránya van így jobb a bacikra bízni.
Nitrát megkötő gyantához nitrát teszt kell, folyamatosan kell tesztelni, mivel több változó van az akváriumban, a bevitt tápanyag mennyiség fix ez igaz, de a bennmaradt mulm és a növényi korhadó rész menyisége folyamatosan változik.
Csak az én véleményem! Sokkal jobb és gazdaságosabb aqutant használni, a 20nk vizet 13-ra faragja, és lényegesen kevesebb az alga is, mivel köti az ammóniát, ebből adódik hogy kevesebb nitrit lesz, így kevesebb nitrát is, über brutál módon látszik a növényeken, nincs alga, meg a halak is szép kort élnek meg.
Bocs elírtam, nitrátra gondoltam.
Használok Black water aqutant-t gondolom akkor az is jó.
"Black water aqutant-t gondolom akkor az is jó."
Ezt nem tudom, a sima 7 nk körül lágyít, egy keménység tesztel le tudod ellenőrizni, egy suli labor szerint 0.1 mg/liter ammóniát simán köt a gyári dózis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!