A sera Mycropur megöli a horogférget? Mi hatásos horogféregre?
Nem, a halat ki kell venni, 1%-os kálium-permanganát oldattal le kell ecsetelni a férget (egy 2 cm-es állatról van szó), így az elhagyja a testet. Utána antibiotikummal lehet kezelni a fertőzéseket.
Biztos, hogy ezzel van dolgod? Elég ritkán fordul elő akváriumban.
Helytelen az elsőre belinkelt leírás!
Az oldatban nem szabad a halat fürdetni, mert a kopoltyúba jutva valószínűleg megöli az állatot. Kitépve pedig súlyos fekélyeket hagy maga után.
Csak az élősködőt szabad ecsetelni.
Hatásos gyógyszerek: JBL argulol vagy argupond, sera argulol vagy panzi gyro-kill.
Ezek megölik a dögöt. Nem árt mellé valami enyhébb fertőtlenítőt is használni, mert csúnya seb marad a féreg után.
mivel sak 1 hal volt az aksiba, kivettem mindent, talajt köveket fákat, és ázni hagytam az egészet forralt vízbe.
az akváriumot is kimostam ez hatásos lehet?
amúgy már megcsináltam, kivettem mindent, átmostam az akváriumot, az aljzatot köveket fákat leforráztam, és hagytam állni fél órát a forró vízben.
1 torokátum volt sak az aksiban , vasárnap jött volna bele a többi hal.
Tegnap meg észrevettem a horogférget a torokátumomon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!