Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Ha vasas a kútvíz mi nálunk...

Ha vasas a kútvíz mi nálunk van, az mennyire van rossz hatással az afrikai sügérekre, és ha nagyon akkor hogy tudnám kevésbé vasassá tenni? Meg tudom oldani cspból is a 300l vizet, de az úgy jobban éri meg ha inkább behozom a saját kutunkból!?

Figyelt kérdés

2013. júl. 1. 20:24
 1/1 Pendulum92 ***** válasza:

Hát, a vasasság az emberre nézve nem jár káros hatással, az biztos, a vízszolgáltatók azért szedik ki, mert filmréteget képez a csövekben, amin a patogén baktériumok megtelepednek. Ja, és azért is, mert eléggé ronda a barna víz. Halakra nem tudom veszélyes-e.

A vízműveknél bizonyos mértékig levegőztetéssel oldják meg(van sok mód, de ez a legolcsóbb) a vastalanítást, tehát oxidálással(reduktív környezet miatt vasII van a vízben oldva, ezt kell oxidálni, így kicsapódik). Gondolom ez házilag is működik valamilyen szinten, tehát veszel pár légpumpát, nagyobb teljesítményűt, és beleállítod a vízbe porlasztóval.

Amúgy sosem hallottam még ilyen házi megoldásról, csak arról tudtam nyilatkozni, amiről egyetemen hallottam a vízművek esetében.

2013. júl. 1. 20:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!