Szerintetek kéne még bele aljzat?
Ez a jobbra tolt aljzat ötlet nagyon tetszik. Mondjuk úgyis a lakók döntik el hogy hogy legyen a homok (én mikor beraktam a halakat majdnem hogy egyenes volt, most meg van ahol elrendezik hegyekbe, középről meg kiszedik gyakran üvegig)ezért is gondolnám hogy kéne még aljzat főleg így most az ötleted után. A csöveket mindenképpen rögzíteni kéne csak az a baj hogy kicsit merevek és nehéz jó tapadókorongot találni ami nem ereszti el egy idő után. A több csigaház is megfontolandó, bár még most 8dbnak elég ennyi, de jobb a több van is még a szekrényben vagy 40 db csak sterilizálni kell őket :)
Köszönöm a válasz(t/okat) és a hasznos ötleteket!
Én még raknék bele homokot, dimbes-dombosan élethűbb.(felesleges ide-oda tologatni, a csigák úgy is kényük kedvük szerint áthalmozzák..
Azzal a két csővel én valamit kezdenék, mert nagyon belerondít a képbe.
Nekem hátsópolcos házi van, tehát mögé raktam a tartályt. A szívó rész le van szorítva a fűtő mögé, a visszanyomó pumpa csöve pedig nem ér le a vízfelszín alá, így semmi nem látszik.
Ha a szívó felét nem is tudod jobban elrejteni, a visszanyomó ágat le tudod vágni rövidebbre, úgy pár centivel legyen a vízfelszín fölött.
Nálam így néz ki:
Találtam pár jó tapadó korongot régi joystick alján voltak elég régiek de úgy tapadnak hogy az hihetetlen. Ezekkel ha lehet (nem tudom kifőzzem vagy elég ha leforrázom?)megbírnám oldani a két szívócső rögzítését.
A nyomóág elég macerás ha a vízszint fölé rakom csobog a víz meg amúgy is a lámpa rögzítésétől nem bírom nagyon feltolni, na mindegy ez az én bajom, annyit tudtam hogy levágtam a zöld csőből (képen látni)és feltoltam kicsit, Igazából el is lehetne hagyni azt az idétlen narancssárga zöld toldó részeket csak akkor megint a rögzítés lenne a bajos mert azon vannak a korongok.
A szívóágak rögzítését meglehetne oldani úgy hogy tapadókorong átfúrva és kábelkötegelő belefűzve, de a nem akvarisztikás tapadókoronggal és kábelkötegelővel kell valamit csinálni pl kifőzni vagy hasonló?
A cső levágása után a nyomóág így néz ki:
Ja, én kicsit elnéztem, azthittem a jobb oldali 2 csőböl az egyik a szívó-, másik a nyomó ág.
Hát, azzal mindenképp javítanál a látványon, ha összekötnéd a 2 csövet, hogy legalább egy helyen rontsák a látványt. Másik dolog, amivel tudsz még javítani, ha behúzod, és rögzíted a hátsó sarokban.
Ha nem ragaszkodsz, hogy a kő a bal oldalon legyen, tedd át a jobb oldalra, egy méretes domb tetejére, és akkor akár a cső felét is kitakarhatja a kő és a növényt. Bár én kitámasztanám 2-3 kis kővel az alját, amik az üvegig mennek alapozásként, mivel a csigák hajlamosak kiszedni alóla a homokot, amitől leomolhat.
Még egy furcsa ötletem lenne, ha ez nem működik: A két szívó részt rövidítsd meg annyira, hogy éppenhogy beérjenek a vízbe. Viszont akkor a nyomó ágat fordítsd lefelé kb 45 fokba, hogy keverje a vizet.
Erős a visszanyomó pumpád?
Vannak jó ötleteid.
Az akvárium elrendezésén nem nagyon akarok változtatni. A két szívócsövet a két sarokba fogom rögzíteni így legalább 2 helyről szívják a vizet.
Annyira nekem nem fontos hogy eldugjam mert ha teljesen az oldalüveggel síkban van számomra nem zavaró, de azért még kimodellezem:)
Azon én is gondolkodtam hogy éppen csak belelógjon a szívó ág ezzel csak egy bajom van hogy vízcserekor kilógna a vízből és levegős lenne a rendszer.
A pumpa Atman powerhead 500l/h elég erős rendesen felkavarja az akváriumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!