Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A kertből hozott homok jó...

Pendulum92 kérdése:

A kertből hozott homok jó lehet aljzatnak?

Figyelt kérdés

Tipikus homokos részen lakok(kecskemét). A színe szürkés. Azt tudom, hogy főleg kvarc alkotja, de lehet benne sok más anyag. Valakinek van valami tapasztalata? Ecetes próba után, ha nem pezseg, szerintetek mehetne az akváriumba?

Mondjuk, amilyen kicsi szemcsés, ki is tudnám belőle oldani a meszet, ha van.

2013. máj. 9. 17:03
 1/5 Norii1997 válasza:
Nem hiszem hogy nagyon jó lenne , mert akármi lehet abban a homokban és a halak nagyon érzékenyek akár a legkisebb dologra is ami nem jó nekik. Nekem már volt akváriumom de vettem bele homokot az állat kereskedésben és az jó volt persze előtte azt is át kell mosni. Viszont vannak kövek is az állatkereskedésben meg kavicsok amik még színezettek is, azt tisztítani is könnyebb.
2013. máj. 9. 17:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Valószínűleg kvarchomok, abból van a legtöbb. Jó.

A szemcseméretre kell figyelni, mert az ilyen szél fújta homok között por finomságú is van, attól meg betömörödik az aljzat.

Amúgy az ilyen kétes-vegyes aljzatoknál alap a kisavazás, és alapos öblítés.

De előtte nem ártana átszitálni vagy 2-szer, 1-szer a max szemcseméret miatt, 1-szer a minimum miatt. Kb 1-2 mm jó, 0.5-3 mm a szélső értékek.

2013. máj. 9. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:

"Viszont vannak kövek is az állatkereskedésben meg kavicsok amik még színezettek is, azt tisztítani is könnyebb."

na a színezett kavics a 2. legrosszabb amit belelehetne tenni

sztem ne tedd bele 1részt mert a homokot nagyon könnyen felkavarja a szűrő és ha belemegy a szűrőbe akkor gondok lehetnek mert eltömít pár részt és akár a szűrő tönkre is mehet másrészt meg át kell lazítani többször mert a növények gyökereit megfojtja, nem kapnak elég oxigént

jobban jársz ha inkább vmilyen kavicsot tennél bele

2013. máj. 9. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:
És nem csak a túlzott betömörödés, és berohadás miatt veszélyes a nagyon finom homok, nem ülepedik le, ha mégis, mindig felkavarodok, nehezen tisztul le, eltömíti a szűrőt...
2013. máj. 9. 17:44
 5/5 anonim ***** válasza:
... ezért mondtam, hogy át kell rostálni. Ha tudsz csinálni elegendő mennyiségű 1-2 mm-es szemcseméretet, nincs azzal semmi baj.
2013. máj. 9. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!