Afrikai sügereknek kell levegőztetés?
A külső szűrő mellé amúgy is kell még egy vízpumpa, ami megmozgatja a vizet, ennyi erővel arra köthetek egy levegő csövet és kész nem? Engem mondjuk nem zavarnak a bubik, sőt talán még tetszik is, csak azt nem akarom, hogy hetente elálljon. Esetleg lehet ezt kivitelezni, mondjuk úgy, hogy nem lesz a vízpumpán semmi szivacs és akkor rendben lesz?
Tehát arra akarok kilyukadni, hogy lehet-e mondjuk egy powerhead-et szivacs nélkül járatni és nem fog-e úgy eltömődni a forgórész vagy valami, illetve így akkor nem fog bedögleni a levegőztetés közben ugye?
Gondolom írnak majd még akik eddig írtak, én annyit szólnék hozzá hogy ezt a diffuzoros levegőztetést nagyon meguntam az utóbbi időben, a levegő pumpás porlasztást is, nem tudom levegővel átjáratni az aksit. Akkor inkább vízfelszín fodrozás.
Ha fel teszed a powerheadot akor csak a felszínt porlasztja
Véletlen elküldtem befejezetlenül.
Ha fel teszed a powerheadot akkor csak a felszínt porlasztja ha leteszed akkor eláll a porlasztás, én úgy csinálom hogy a diffuzorra a powerheadon rákötöttem egy levegő pumát csappal és úgy letehetem a pumpát stabil a levegő nem kell minden nap állítani.
A pumpa meg úgy van nálam hogy vettem a gazdaboltban vékony tömlőt azt hiszem 35ft volt métere, és messzire eltettem hogy ne hajuk hogy búg, és tettem rá t-elágazókat és több csapot így a gyerkőcök is adagolhatják a bubikat kedvük szerint az aksikban.
Szerintem a powerhead be fog taknyosodni, könnyen eltömődik szivacs nélkül, és nem lesz stabil a porlasztás. Meg csak a felszín közelébe tudsz szűrővel porlasztani csak nagyon tiszta új szűrőt tudsz lejjebb tolni.
Tengeri akváriumhoz használnak mágneses áramoltató motorokat, ami arra jó, hogy csinál egy nagy hullámzást, és egy erősebb áramlatot. Ha kicsit fölfelé állítod, akkor nagyon hullámzik tőle a víz, talán elég és ezek csöndesek:
Így kell az üvegre rögzíteni, egy mágnessel, alig foglalnak helyet. Van bennük egy kis propeller, fújják a vizet, mint egy vízpumpa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!