Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy kb 180 literes akváriumba...

Erton kérdése:

Egy kb 180 literes akváriumba milyen fénycsöveket érdemes alkalmazni ha növényeket is szeretnék tartani?

Figyelt kérdés
Van egy felszínen úszó növényem ami eléggé lepusztult ez szerintem a rossz megvilágításnak tudható be. Van egy rózsaszín és egy fehér fénycsövem, de már régiek. Valaki világosítson fel ezekről!

2013. jún. 27. 13:52
1 2 3
 21/26 YourDestiny ***** válasza:
Látom szereted a meleg színeket. Összesen ez a két fénycsöved van? Mert akkor úúú, ez nagyon kevés. Nem csoda, hogy baj van a növényekkel. Az a csoda, hogy még húzzák. A táp nem fog segíteni. A legigénytelenebb növényeknek is minimum még egy ilyen teljesítményű cső kéne. Közepes fényigényűeknek pedig legalább duplázni kell.
2013. jún. 29. 15:18
 22/26 A kérdező kommentje:
Mit tudok tenni? Csak két csőnyi hely van ebben a fadobozban amiben vannak. Használtan kaptam és az előző tulajdonos nem említett semmit ezzel kapcsolatban.
2013. jún. 29. 15:50
 23/26 YourDestiny ***** válasza:

Hát műtesz bele még két csövet, külön előtétről. Mondjuk veszel egy ilyet:

[link]

4 foglalatot:

[link]

...ha nincs üvegtető, akkor páramenteset:

[link]

...két fénycsövet (nyugi, ezek teljesen jók minőségileg és színösszetételüket tekintve egyaránt):

[link]

...és kábelt. Beleszereled, bekötöd. Nem nagy munka, a bekötés rajta van az előtéten.

2013. jún. 29. 16:01
 24/26 A kérdező kommentje:
bocsi hogy eddig nem említettem, nem tudom hogy mehetett ki a fejemből, de nem olyan rég elszaporodott nálam az ecsetalga. Igazából azért nem gondoltam erre először mert a vízcserével egy kicsit visszaszorult de most megint felütötte a fejét. Meg valami barnaalga féle is van. Ezek akkor gondolom a rossz világítás jelei.
2013. jún. 29. 16:02
 25/26 A kérdező kommentje:
Úgy nézem beleférhet még két darab cső, és akkor mindkettő olyan legyen amit belinkeltél?
2013. jún. 29. 16:09
 26/26 YourDestiny ***** válasza:

Ha neked ez a hossz elég, akkor lehet. Ugyanúgy 60 centis csövek azok is. Ha meg nem, legfeljebb kicsit eltolva szereled be őket.

Az ecsetalgának semmi köze a fényhez. A vízhez és az ingadozó CO2 szinthez van köze.

2013. jún. 29. 16:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!