30 literes akváriumba milyen halat vegyek?
Lenne benne egy műnövény,egy vagy két igazi,meg egy szűrő,az alján meg kavics. Gondoltam vagy 10 neonhalra, meg/vagy 2 vitorláshalra. Vagy inkább ti mit ajánlanátok?
UI. : nem biztos hogy ekkora az akvàrium mert lehet hogy nagyobb
A neonhalnak inkább 80-100 literes akvárium kéne. Nem 5-6 neon, hanem nanohalat írtunk. A nanohal az kisméretűt jelent, tehát maximum 2-2,5-(3) centire nő meg.
A neonhalak ekkorába nem éreznék túl jól magukat.
Én ajánlok bele 1db hím sziámi harcoshalat (bettát) [link]
vagy 3-4 (inkább hím) endler [link] vagy szivárványos [link] guppit: azért hímet, mert azok sokkal szebbek a nőstényeknél,
egyes egyedek csupa csupa színek, de ezek közül is a szivárványost.
vagy 4-5 maximum 6 nano halat:zöldsávos törperazbóra [link] [link]
vagy :januári fogaspontyocska [link]
A kék kavics ( ha nem oldódik) akkor elvileg a halaknak (kivéve a neont*) nem baj.De már megmondtuk hogy azt nem lehet(neont), szóval nembaj.
(*A neonhalakat a világos aljzat stresszeli, sötét aljzatot ajánlanak mellé)
Szerintem vegyél 1db Bettát, az szép is meg jól elvan egyedül, és nehogy vegyél mellé ancit (a kereskedő úgyis ajánlani fogja) mert az anci(algaevő) kicsi a 30 liter.
Am ilyen a betta:
Szép, de nehog vellé mellé csajt, mert megveri. és nem tudsz vele mit csinálni :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!