54 literes akváriumba ti mit tartanátok?
minden felszerelés megvan!
nem tudom hogy mit tartsak benne minden fajta verzió érdekel!
Az 54 literes akiban tarthatsz red cherry garnélát. Induló 8-10 db-os törzsállomány szépen szaporodik és hamar tele lesz velük az aki.
Ha kellő kimászóról is tudsz gondoskodni, akkor tarthatsz benne tűzhasú gőtéket, persze ha fedett az akvárium teteje.
A gőték vagy a garnélák mellé mehet egy két almacsiga is. Meglesznek egymás mellett.
Amit ne tarts benne: aranyhal, neonhal.
A halkombinációkat a következő kommentelők biztosan írják majd :)
Tarthatsz benne egy hím bettát, pl néhány törpe páncélos harcsával.
Garnélák mellé jó lenne egy csapat nano hal:
innen válogathatsz.
Illetve ekkora méretbe rakhatnál sokcsíkú csigasügereket, azok is helyes állatok, csak nekik raknod kell be egy halom csigaházat.
A fenti három változatból bármelyik mehet 54 literbe.
Én nagyon ajánlom a garnikat. Nekem 20 db van, 2 terhes is, és imádom őket, ahogy kotornak össze-vissza:) Most, hogy terheseim is vannak állandóan az aksit lesem, mikor leszek már nagymama :))
Egyébként én is 60 literrel kezdtem pár éve, nekem akkor volt razbórám, és black molly-m. Neont tényleg nem érdemes venni, elpusztulnak ennyi vízben, sajnos tapasztalat.
Szerintem: - 5-6 neonhal
- 1 tányérlazac
- 2-3 páncélos törpeharcsa
- 1-2 algaevő
- kisebb vitorláshal
Amit nem ajánlok: - a csigák mert gyorsan elszaporodnak
-aranyhal mert megeszi a többit
Az utolsóra semmiképp se hallgass, ha jót akarsz a halaidnak...
Vitorlást 150 l felett lehet tartani.
Tányérlazacot még nagyobba.
Neonhal 80 cm akváriumhossztól.
Algaevő is nagyra megnő.
Nem tudom az ilyenek miért írnak... Nem halászlé lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!