Miért lett hirtelen ilyen agresszív az algaevőm?
Tehát szerintem ez szűrés, etetési hiányosság, esetleg túltelepítés, növényzet, búvóhely hiány, a fa is fontos, halak száma összetétele is lényeges, menyire terhelt a víz.
4 centisen ez messze nem természetes.
Tehát 5 guppi, betta, 6 páncélos harcsa, anci, és 60 liter.
Nem írtál mást,szűrés, zöldségek, növényzet kimaradt.
Úgy nézem színezett kavics a talajod, az meg semennyire nem segíti a szűrőd munkáját, sőt ártalmas, mivel a páncélosok belekeverik a szennyeződést, ehhez legalább 0.5 liter szűrőfelület kellene így, de ez is éppen hogy alsó határ a műanyag bevonatú kavicshoz. A talaj miatt én heti 2x20% vízcserét mondanák, bár az ilyen talajokat kerülöm.
Nagy cirkuszt tud csinálni hosszú távon, de majd látod ha borul a dolog.
Ancinak főtt répa,petrezselyem gyökér(kihűlve lesüllyed) uborka, saláta, spenót stb én heti 3x adok neki zöldséget.
Lehet a kaja is, lehet a szűrés is ami miatt első lépésben ingerült, de ha nincs elég növényzet az is problémás.
"A kérdező kommentje: Köszi a tanácsokat!"
Ez ritka ezen az oldalon, mármint hogy megköszönik.
Cserébe egy kis segítség az aljzattal kapcsolatban.
Látom nagyon tiszta, és a sárga kövek is túl szabályosak nincsenek bekeveredve, tehát nem rég rendezted át.
Az lesz a gond vele mint rengeteg másik aksival hogy a kajamaradék és a halürülék bele fog keveredni, elkezd majd rothadni, és mérgezni fogja a vizedet, vagy már most is mérgezi.
A jó ajzat az valamilyen szinten porózus, tehát olyan kő ami átnedvesedik, magába tud szívni valamennyi vizet, lehetőleg 1-2 mm szemcseátmérő ami közé nem esik be a halkaja, ürülék, és nem szivárog ki belőle a kövek között a bomlástermék.
A természetes aljzatban meg tudnak telepedni a baktériumok is.
Ha gyengébb a szűrőd akkor esetleg nagy segítség lehet egy agyag alapú talaj JBL manado, mivel vannak páncélos harcsáid éles zúzalék nem jöhet számításba.
Esetleg ha spórolósabb a játék akkor keverhetsz a manadoba vele egyszínű színezett apró kavicsot, így kevesebb kell, átlag tartanak a kereskedések olyan színűt ami megegyezik a manadoval.
De lehet rostált sóder is, csak ecettel fel kell engedni hogy oldja fel a meszes részeket amik keményíthetik a vizet, és az apró rész kerüljön bele, de azt se árt 1-2 milis fém szűrőn átszitálni hogy a legapróbb szemcsék azért ne kerüljenek bele, a kavicsok kimaradnak, tehát nem árt kétszer rostálni, egyszer a kavicsok, egyszer a legapróbbtól megszabadítani,utána ecet, forralás, átöblítés.
A jelenlegi aljzattal ha nem egy nagy belsőd van, baj lesz előbb utóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!