Miért lett hirtelen ilyen agresszív az algaevőm?
Az anci területvédő.
Mekkora területe van? Hányan vannak a páncélosok?
Az biztos hogy anci szerintem is a képről ítélve, én megmondom őszintén nekem is van az 54 literesbe egy másfél éves anci, sőt nem is nagyon tudok ahol ne lenne bent, akikkel szoktam beszélgetni, 50-60-70 literbe is tartanak belőle probléma nélkül.
Három dolog szokott lenni ami miatt agresszív, nem a megfelelő helyen, helyzetbe, és a megfelelő fa van benn neki, pl vasfa, és úgy jó ha alagút szerűen van elhelyezve, alá tudjon bújni körbe tudja járni, el tudjon vonulni.
A másik az etetés, a legjobb a fa közelébe etetni, a zöldséget is oda dobni, de a zöldség hiány miatt is szoktak stresszesek lenni.
Harmadik ha tényleg egy agresszívet fogtál ki, akkor sajna ilyen.
Most egy 80X35x40- es 112 literes aksi az nem sokkal nagyobb vizuálisan egy 60x30x30- 54 literesnél.
Egyezek a többiekkel, valóban jobb lenne neki a nagyobb aksi.
De 4 centisen 60x30 alapterületen üldözi a harcsákat? Nem garancia hogy 80x35 centis alapterületen nem fogja, még nagyon kicsi.
Szerintem itt más gond is van, vagy nincs elég növényzet, vagy a fa problémás, vagy az etetés.
De lehet a vízparaméter is problémás, 6 harcsa és egy anci van, mi van még mellette? És milyen szűréssel?
Zöldséget adsz neki? Milyen fa van benn?
Nálam nem kóser hogy 4 centisen ezt csinálja, egy hónapja vetted, kellene egy bővebb infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!