Mit lehetne kezdeni a kék algával?
Nekem JBL-em. Volt még Rataj, azt odaadtam egy ismerősnek. Hát nem tudom, nem-e buknak el ezek a csepegtetősök az ioncserélt mérésénél. Mondjuk kérdés, hogy miért bukna? Ezenkívül a JBL nem egy olcsó teszt.
A Neptunnak viszont tutira nem hiszek. Nekem régen volt, legalább 0,5 értéket téved. A 8-as csapvizünket 7,4-7,5-re mérte, a sügeres akváriumvizet valahol 6,5-7 közé, ahol 8,2 körül van. Egy másik akváriumban viszont anno 8 körül mutatott (kék volt), pedig ugyanonnan származott a víz: a csapból. Szóval a Neptun kakesz. Holnap hozok fel a garázsból ioncseréltet, és megmérem. Elkezdte szúrni az oldalam a dolog.
Most tegnapi mérés szerint az akváriumomba 6.5 ph van, abba jelentős mennyiségű ion cserélt víz van+ esővíz.
Én az udvaron keverem a vizeket kb 60 darab ioncserélt flakonba, fóliába a növényekre ami megy akvárium viz abba megy kálium sulfat, néha megkevernek a gyerekek akkor mostanában elő a neptun teszt, hegyekbe áll a garázsba, ha sárga akkor ion cserélt, ha kék akkor csapvíz, ha zöld akkor az aksiból van, a káliumot ibc tartályba keverem be akvárium vízzel, ha megkevernek az eső vízzel akkor gyors nk mérés az 1-2 lesz és mellette világos zöld, az akváriumba világos zöld a nyerő,, sötét zöld az necces a kék akkor kell bele világoskék viz bekeverve.
Szóval nálam nem egyszerű, pontos mérést ph értékkel kb 2 éve mértem, nézem a színeket és úgy csinálom, volt JBL meg sera tesztem is, csak mostanában sok nitrátos viz kell, kertészkedem és hordja hozzám boldog boldogtalan a vizeket én meg kutyulom 1000 literes menyiségekbe a cserét mer kell a kertészetbe.
Jav: sötét zöld az necces, ha kék akkor kell bele világoszöld víz bekeverve.(átlag 1 rész eső, egy rész ion cserélt, egy rész csap víz)
Papir az nem volt a kezembe lehet két éve is. Régen mértem pontosan, most a szint nézem mást nem, különben bekeveredek.
Ami deszt vizet mértem, gyógyszertárit az ph 7-es volt,
de az ioncseréltek mondom 5-ösek.
A coca-cola meg 3 és ahogy ment ki belőle a szénsav, úgy ment följebb.
Egy szénsavas ásványvizet is mértem, az ph 5 volt, de az is dettó, megráztam, utána felment 6-ra.
De az ioncserélt nem ment fel később sem.
Digitális ph mérővel mértem. Hjó, persze az is mutathat hülyeséget, de a leglább számokat könnyebb leolvasni, mint szín alapján nézni csepegtető tesztnél, mert annál aztán tényleg nem tudnám megmondani pontosan a színárnyalatok alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!