Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit lehetne kezdeni a kék...

YourDestiny kérdése:

Mit lehetne kezdeni a kék algával?

Figyelt kérdés
Egy év után az azóta változatlanul működő hal, garnéla- és csigamentes low-tech nanomban váratlanul felbukkant, és immár lassan egy hónapja megy az idegeimre. Kipróbáltam a két héten át tartó napi 30 százalékos vízcserét, a tápozás elhagyását (ez alatt négy napos sötétkurát is csináltam) és annak növelését, a nitrát szintjének emelését, de semmi. Minden verziónak adtam egy hetet. Néha meg-megáll, aztán mászik, terjeszkedik tovább. Lenyirkászom mindenhonnan, megint jön. Azt hiszem, most jött el az ideje annak, amikor kezdek tanácstalan lenni. Szóval valakinek valami ötlet?

2013. jún. 8. 23:04
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Nekm volt több fajta csepegtetősöm, most mivel rengeteget mérek így neptun van, azon ennyit mutat, de volt jbl meg sera is az is annyi volt. Egyébként ott írják hogy a felhasználási lehetőségeknél hogy "Akvarisztika" nem mindegyiken írták, azt nem is volt célszerű akváriumba használni. Ma nem tudom van e ilyen a piacon, én java részt akvarisztikai használatra javasolttal találkozok de volt régebben ami nem írta.
2013. jún. 9. 17:14
 22/39 A kérdező kommentje:

Nekem JBL-em. Volt még Rataj, azt odaadtam egy ismerősnek. Hát nem tudom, nem-e buknak el ezek a csepegtetősök az ioncserélt mérésénél. Mondjuk kérdés, hogy miért bukna? Ezenkívül a JBL nem egy olcsó teszt.

A Neptunnak viszont tutira nem hiszek. Nekem régen volt, legalább 0,5 értéket téved. A 8-as csapvizünket 7,4-7,5-re mérte, a sügeres akváriumvizet valahol 6,5-7 közé, ahol 8,2 körül van. Egy másik akváriumban viszont anno 8 körül mutatott (kék volt), pedig ugyanonnan származott a víz: a csapból. Szóval a Neptun kakesz. Holnap hozok fel a garázsból ioncseréltet, és megmérem. Elkezdte szúrni az oldalam a dolog.

2013. jún. 9. 17:21
 23/39 anonim ***** válasza:

Most tegnapi mérés szerint az akváriumomba 6.5 ph van, abba jelentős mennyiségű ion cserélt víz van+ esővíz.

Én az udvaron keverem a vizeket kb 60 darab ioncserélt flakonba, fóliába a növényekre ami megy akvárium viz abba megy kálium sulfat, néha megkevernek a gyerekek akkor mostanában elő a neptun teszt, hegyekbe áll a garázsba, ha sárga akkor ion cserélt, ha kék akkor csapvíz, ha zöld akkor az aksiból van, a káliumot ibc tartályba keverem be akvárium vízzel, ha megkevernek az eső vízzel akkor gyors nk mérés az 1-2 lesz és mellette világos zöld, az akváriumba világos zöld a nyerő,, sötét zöld az necces a kék akkor kell bele világoskék viz bekeverve.

Szóval nálam nem egyszerű, pontos mérést ph értékkel kb 2 éve mértem, nézem a színeket és úgy csinálom, volt JBL meg sera tesztem is, csak mostanában sok nitrátos viz kell, kertészkedem és hordja hozzám boldog boldogtalan a vizeket én meg kutyulom 1000 literes menyiségekbe a cserét mer kell a kertészetbe.

2013. jún. 9. 17:31
 24/39 anonim ***** válasza:

Jav: sötét zöld az necces, ha kék akkor kell bele világoszöld víz bekeverve.(átlag 1 rész eső, egy rész ion cserélt, egy rész csap víz)

Papir az nem volt a kezembe lehet két éve is. Régen mértem pontosan, most a szint nézem mást nem, különben bekeveredek.

2013. jún. 9. 17:35
 25/39 anonim ***** válasza:
Szóval nem akarlak félrevezetni nálam a sárga neptunál az ion cserélt víz, régen volt komolyabb tesztem is, az is 5-5.5 volt én csak ezt a record vizet használom, most a benzinkúton veszem, csak most 3 hektár primőr van és arra is lomb trágyázok vastagon, és roham mérés van.
2013. jún. 9. 17:42
 26/39 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Holnap meglátom, mit mutat a teszt. Kiváncsi leszek.
2013. jún. 9. 19:17
 27/39 anonim ***** válasza:

Ami deszt vizet mértem, gyógyszertárit az ph 7-es volt,

de az ioncseréltek mondom 5-ösek.

A coca-cola meg 3 és ahogy ment ki belőle a szénsav, úgy ment följebb.

Egy szénsavas ásványvizet is mértem, az ph 5 volt, de az is dettó, megráztam, utána felment 6-ra.

De az ioncserélt nem ment fel később sem.

Digitális ph mérővel mértem. Hjó, persze az is mutathat hülyeséget, de a leglább számokat könnyebb leolvasni, mint szín alapján nézni csepegtető tesztnél, mert annál aztán tényleg nem tudnám megmondani pontosan a színárnyalatok alapján.

2013. jún. 9. 19:46
 28/39 anonim ***** válasza:
És bekalibráltuk a ph mérőt, van rajta egy ilyen kis csavarocska, azzal lehet kalibrálni, vettünk valami piros folyadékot, amire azt mondák, hogy ph 3, és arra lőttük be hogy arra 3-mat mutasson, majd utána mértem ezeket az értékeket a különböző vizekben. És direkt azért vettem még a gyógyszertári deszt vizet is, mert meg is kérdezteem az eladónőtől hogy ez menni ph, és azt mondta 7-nek kell lennie elvileg, de nem tudja. Utána otthon megmértem, és valóban 7-et mutatott a mérő.
2013. jún. 9. 19:53
 29/39 A kérdező kommentje:
Hablenak lett igaza. Semmi nem vált be. pH csökkentésre mégjobban megindult a dög, a sózásra is nagy ívből szarik. Sajnos nem nagyon marad más választás, csak az Easy Life Blue Exit-je. Szerintetek rendeljem, bevessem?
2013. jún. 13. 17:21
 30/39 A kérdező kommentje:
Az azért fura, hogy megelőzéshez is javasolják heti alkalommal egyszer. Létezik, hogy nem nyírná ki a szűrőbaktériumokat, vagy már az Easy Life is átb@sz, mint macskát a kerítésen? A ciano is baktérium, szóval érdekes a dolog, ha annak meg árt.
2013. jún. 13. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!