Mit lehetne kezdeni a kék algával?
Én csak a ph értékhez kapcsolódva mondanák valamit, Platypus egy párszor kitért erre amikor valaki kérdezett én válaszoltam vagy valami hasonló szitu volt.
A sav adagolás messze nem ugyanaz mint amikor az alacsonyabb ph értékkel akarunk több légköri co2-t kötni a vízbe, erre legjobb az ion cserélt 5-5.5 ph víz mivel abból "el vannak távolítva a lúgosító vegyületek" így leviszi a ph értéket is.
"Platypus válasza:
Mérni pH teszttel, meg vízkeménység teszttel, mert arra is szükséged lesz a beállításhoz.
A víz azért lúgos, mert a változó keménység lúgos. És mivel pufferhatása van, nem jó ötlet egyszerűen savat önteni bele. Savasításhoz a lúgosságot okozó vegyületeket el kell távolítani, azaz lágyítani kell a vizet. Lúgosításhoz meg a legegyszerűbb szódabikarbónát adni a vízhez."
"A táblázat arra vonatkozik, hogy ha CO2-t adagolsz, akkor a pH alapján meg tudod határozni a mennyiségét! Ha te mesterségesen savanyítani kezded a vizet, mondjuk kénsavval, akkor a pH ugyan savasabb lesz, a CO2 viszont kevesebb, mert a kénsav H+ ionjai eltolják a légköri és az oldott CO2 egyensúlyát, és kevesebb fog belőle oldódni, mint egyébként. "
Egyébként példa az 1-2 nk esővíz se savas 5-5.5 ph hanem átlag 7 ph, tehát kell hozzá felesbe ioncserélt 5 ph és ahhoz 40%csapvíz és úgy lesz 6-6.5 ph körül a cserevíz, tehát a keménység nem feltétlen alacsony ph.
A kék algához nem értek.
Én teszkósat mértem,
egyik flakon 5.0, a másik flakon 5.5 volt.
"hable válasza:
Én teszkósat mértem,
egyik flakon 5.0, a másik flakon 5.5 volt."
Ugyanez van a recordnál is, 5-5.5 egyik ilyen másik olyan
Milyen teszttel mértetek. Képtelenség, hogy egy gépkocsiba alkalmas víz savas értéket mutasson. Egy ilyen kémhatású víz pl. az ablakmosó motorjának gumimembránját elmarná. Valószínűleg a hűtőnek se jó. Szóval érdekes. Nem lehet, hogy átverte a tesztet? Csak mert épp most olvastam, hogy a desztillált és ioncserélt víz pH értéke nem lehet 5, se 5,5. Ahol ezt írják, egy tudományos (nem holmi google-s marhaságra gondolok) cikk szerint hülyeség. Ellenben ezt már a google-n keresztül találtam:
A desztillált víz, az ioncserélt víz pH értéke minden esetben közelít a 7-es érték felé. Azért csak közelít, mert a levegő széndioxid tartalmát ezek a vizek hajlamosak megkötni, és így egy kicsit a savas pH érték felé tolódnak el. ( Azért jellemző, hogy a pH mérésére olyan reagenst használ, amit a fényképeken módosítani lehet, és még csak véletlenül sem használ pl. háromcsíkos univerzális pH papírt, ahol nem lehetne ezt a csalást elkövetni ! )
Szóval fennáll a kérdés: nem csapja be a tesztet? Számomra is fura, hogy ilyen savas kémhatású lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!