Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Nagyon szeretem a halakat, de...

Nagyon szeretem a halakat, de nem tudom gondozni őket (? )

Figyelt kérdés

Volt már aksim,de nem tudtam gondozni és egy év alatt kihalt minden növény és halacska.

nagyon tetszenek az akváriumok de nehéz takarítani őket és undorodom az élő eleségtől.Nem ismerem a kémiai anyagokat mint ph,nitrát stb...

nincs mindíg elég időm se,mert sok szakkörre járok.

Minden évben halakat szeretnék és próbálom magam meggyőzni de végűl feladom mert túl macerásnak találom.

Mit tegyek? Rajongók az akváriumokért de nem értem őket.

12 éves vagyok

2013. jún. 5. 18:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
1-2 centis kis picikék.
2013. jún. 5. 22:35
 12/16 A kérdező kommentje:

Hát egy nagyon közeli képtől,először kicsit megijedtem,de így meszebről egész jópofák!:)

macerásak a tisztaságra? Egyáltalán meglehet őket fogni?(pl:takarításnál)

2013. jún. 5. 22:37
 13/16 anonim ***** válasza:
Pici hálóval ki lehet fogdosni és átdobálni egy tál vízbe. Tök kicsik. Kézzel is emeltem már ki, mohával együtt ha rajta volt, csak úgy azért felő hogy összenyomódik.
2013. jún. 5. 22:53
 14/16 anonim ***** válasza:
De nem kell sűrűn takarítani. Elég évente egyszer. Takarítanak ők, a földet, talajt és a mohákat b*zizzák egész nap.
2013. jún. 5. 22:54
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom mekkora akváriumod van, de elmondom én hogyan kezdtem. Egy 54 literes, műanyagtetőssel. Regeltem én is az akvarista.hu-ra, elolvastam minden cikket, könyvet, amit úgy éreztem, hogy tudnom kell. Először is vettem bele (nem is tudom már hány kiló) fekete bazaltot, de legalább 5-6 centi volt benne az akvárium alján. Szintén az akvaristán vettem növényeket, először igénytelenekkel kezdtem, mint a valisnéria, fodros vízikalász, gömbmoha, jávai moha, stb. Egy örökölt szűrőm volt, nem tudom milyen márkájú, de a dolgát tökéletesen végezte. Az első 1-2 hétben csak a fekete talaj, és a növények voltak. Szépen lassan halaim is lettek, kedvenceim a nano halak. Heti 1x pucoltam ki a szűrőt, és cseréltem 20% vizet. Később, amikor ügyesebb lettem, vettem egy 120 litereset, ledes megvilágítással, a növények és halak maradtak. Egyébként nagyon ajánlom ezt a led dolgot, nekem nagyon bejött, és a növényeknek is. Így a világításom mindössze 3500 ft volt, és csodálatos fényt adott. Most egy 170 literes sarokaksim van, dániókkal, neonokkal, és garnélákkal. A garnik a kedvenceim egyébként. Olvass utánuk, érdemes őket tartani. Most kettő terhes is közülük, már alig várom a kicsiket:) Egyébként nagyon könnyű a tartásuk, kezdetnek elég 8-10 db, 1-2 centire nőnek meg. Kotornak össze-vissza, de főleg az aljzaton mozognak, szeretik a növényeket. A halakat nem bántják, de nano halak kellenek melléjük. Egy szumátrai díszmárna például piszkálná őket.

Sok kémiai anyagot nem kell ismerned, egy átlagos édesvízi akváriumhoz. Én sem mérem a ph és egyéb értékeket, mégsem volt soha gond a halakkal, vagy a növényekkel. Amit én tudok neked tanácsolni, hogy ne vegyél boltból halat, növényt, vagy ha már veszel, akkor jó helyről. Legyen egy jó szűrőd, mert enélkül nem fog működni. És ne félj kérdezni, akár itt, akár az akvaristán.

Sok szerencsét:)

2013. jún. 6. 15:23
 16/16 _.-Akv-._ ***** válasza:

3 alap szabály van:

1. Olvass. Sokat.

2. Kérdezz. Sokat. (keress valakit itt, vagy akvaristán aki válaszolgat neked)

3. Amíg nem érzed úgy hogy itt az ideje addig ne fogj bele.

Én októberben kezdtem a felkészülést, és dec. 14.-én lett beüzemelve az aksi.

2013. jún. 6. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!