Most születtek kis guppijaim nevelő akváriumban. De soha nem neveltem még kis halat. H kell ezeket gondozni?
Figyelt kérdés
Most úgy 8at látok de kicsi volt az anya uh ez érthető. Mit csináljak, h túl éljék? Mit egyenek? Most kb 0,5naposak :D és úgy tűnik jól érzik magukat, bár alig lehet őket látni :D2012. aug. 11. 14:51
1/10 YourDestiny válasza:
Az első dolog, hogy a nőstényt távolítsd el, gondolom ezt megtetted. Ha nincs otthon ivadékoknak szánt kaja, akkor lemezest is adhatsz nekik, morzsold fel a lehető legapróbb darabkákra. Ne adj sokat, a vízminőségre figyelj. Élő növény legyen bent, akár jávai moha is. Egy szivacsszűrő tökéletes szűrés lehet (bár nem mindegy, mekkora helyen vannak), nem szívja be a kishalakat. A vízcserékre figyelj oda, inkább csinálj heti 2 alkalommal egy 30 százalékos cserét, mint egyszer sokat.
2/10 A kérdező kommentje:
oh köszönöm, valami hasonlót csináltam, szal az akkor jó! :D mondjuk kajának tubifexre gondoltam, attól gyorsabban nőnek elméletileg
2012. aug. 11. 15:27
3/10 YourDestiny válasza:
Én a tubifex-et mellőzném. Inkább jó minőségű száraz tápokkal etetném őket, a későbbiekben pedig fagyasztott eledellel, cyclops, artémia vagy fehér szúnyoglárva.
4/10 A kérdező kommentje:
akkor száraz táp Xd hiszek neked :D mert én még nem neveltem soha ilyen piciket :D
2012. aug. 11. 15:33
5/10 A kérdező kommentje:
am kb15-20literes az akvárium
2012. aug. 11. 15:46
6/10 YourDestiny válasza:
A 8 nem sok, valószínűleg megettek párat a szülők, bár első szülésnél nem szokott sok lenni. Mind úgyse marad meg, ne lepődj meg ezen, kb. a fele, ha minden jól megy.
7/10 anonim válasza:
Tubit ne adj nekik, meg se tudnák enni, és amúgy is kezelgetni kéne őket, hogy kizárd az fertőzés lehetőségét, stb...
Fagyi planktonokon kívül főtt zöldségpürét is adjál nekik.
8/10 A kérdező kommentje:
jó köszönöm! szólok, ha nem boldogulok! :D
2012. aug. 11. 16:32
9/10 anonim válasza:
Fagyastott kaját nekik, attól nőnek nem a műkajától.
10/10 anonim válasza:
az előttem szólók jól leírtak már mindent, de ha hétvége van és nincs otthon semmi, akkor a halkaját apróra töröd szinte porrá, hogy megtudják enni az is jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!