Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék egy csodaszép...

Szeretnék egy csodaszép akváriumot. Baj ha 1-2 dolog mű benne?

Figyelt kérdés

Kérlek ne szóljatok le akvaristák.

Például ha vennék egy foszforeszkálós medúzát bele ,az nagy baj lenne a halaknak? (semmilyen mérgező anyagot nem bocsájt ki,az van feltüntetve hogy nem ártalmas nekik) vagy esetleg valami várat bele,vagy törött titanicot,vagy 1-2 művirágot. Nem szeretnék rosszat tenni egyik halnak sem, de nagyon jól mutatna. Kezdő vagyok és még csak ismerkedek az akvarisztika világgal:) Persze ezek mellett igazi moha lenne, stb.

2013. jún. 4. 19:07
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

Hehe, nekem is megfordult az agyamban a kis hableány féle hadművelet, de psszt :)

ez is jópofa: [link] (nehogy rosszul legyetek!)

Na de mondjuk itt már tényleg minden mesterséges, mű.

2013. jún. 4. 19:43
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Xandir, ez elég kategorikus vélemény volt, jól leosztottad szegényt, de igazad van.

Kérdező!

Te fogod nézni a saját akváriumodat, neked kell hogy tetsszen, nem másnak.

Az ízlés már más dolog, azon kívül, hogy változó, változik is idővel.

Azt mondod, most ismerkedsz az akvarisztikával.

Akkor talán nem ártana az elején kezdeni, és elsajátítani az alapelveket.

Az akvarisztika alapvetően nem arról szól, hogy tegyük a halakat ilyen-olyan környezetbe, aztán teszteljük, mit bírnak ki, mibe halnak bele, jó e nekik, vagy csak elviselhető... stb.

Az akvarisztika a természet lemásolásáról szól, egy egy működő mini ökológiai rendszerről.

Nem halat tartasz, hanem akváriumot tartasz fenn.

Pl kiragadsz a természetből egy szeletet, és megpróbálod minél tökéletesebben leutánozni, kezdve a mikroflorájával, az algákon, növényeken keresztül, a gerincteleneken át, egészen a gerinces állatokig, a halakig, ami már csak hab a tortán.

A természetben pedig nincs se foszforeszkálós gumi medúza, se műanyag növény.

Bele lehet tenni, de mint mondtam, az ember ízlése változik, és ahogy egyre érettebben fogod venni ezt a hobbit, egyre jobban átértékeled a lényegét, és előbb utóbb te is belátod, hogy a klasszikus értékeknél nincs szebb.

Ha azt hiszed, hogy mű dolgokkal "lenyomhatod" a természeteseket, akkor ezt a hobbit nem neked találták ki.

Ettől függetlenül megcsinálhatod, végül is ahogy nálam sokkal okosabb emberek mondják, nem a végcél a lényeg, hanem az oda vezető út! :)

Más is végigjárta ezt, nincs ezzel baj.

2013. jún. 4. 19:46
 13/23 anonim ***** válasza:
Nekem a spongyabobos úgy tetszene, ha homok aljzat lenne, és valódi növények. :D
2013. jún. 4. 19:46
 14/23 anonim ***** válasza:
Én karácsonyra kaptam a boltostól egy planktont, meg egy patrikot, mert az volt a két kedvencem, de már megúntam őket és egy dobozban vannak már nem is tudom hol.
2013. jún. 4. 19:48
 15/23 anonim ***** válasza:

Én ezektől a platypus által linkeltektől is idegenkedem.

Ezektől a "szárazföldi akváriumoktól" .

Nem csak O.K. csinál ilyeneket, sokan mások is a nagyok közül, hogy egy szárazföldi tájat rendez be kicsiben az akváriumban.

Lehet hogy én vagyok öreg, de egyszerűen nem ebben nőttem fel, idegenkedem tőle, én sose csinálnék ilyet.

Látványra érdekes, de nem esek tőle hanyatt.

2013. jún. 4. 19:53
 16/23 A kérdező kommentje:

Mindenkinek ment a zöld ponty:))

És milyen halakat ajánlanátok? Ami kimagaslóan szép szerintetek? Sziámi harcoshal nagyon tetszik. Mondjuk a csikóhal jobban tetszene ha tengeri akváriumom lenne :D

2013. jún. 4. 20:06
 17/23 YourDestiny ***** válasza:

Hát a halak nem dobnak hátast, legfeljebb a hozzáértő halasoknak sül ki a szeme. A Platy által linkeltek is szörnyűek. Ez nem akvárium, ez csak egy műdoboz. Az akvárium nálam egyenlő egy csipetnyi természettel. Hangsúly: természet. De nem lehetünk egyformák. Ha neked a műanyag tetszik, tegyél bele. Te fogod nézni, neked kell, hogy tetszen. Később majd rákapsz a természethűségre, miután gyönyörű élethűen berendezett akváriumokba botlasz. Meríts ötletet:

[link]

[link]

[link]

2013. jún. 4. 20:12
 18/23 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

A 12-es számú versenyzőnél a pont. Na de kezdjük az elején: [link] ingyenes regisztráció fejében itt talász 5 darab e-könyvet az elmagyarázza az alapokat, mint pl. a biológiai egyensúly fenntartását az akváriumban.

A haltartásnak nem az a célja, hogy ne dögöljön ki a hal, hanem hogy olyan környezetet hozzunk létre a halaknak, amiben jól érzik magukat és természetesen viselkednek. Alapvetően egyéni ízlés kérdése, hogy raksz-e bele műizéket vagy sem, amíg a halak igényeit is kielégíted. Pl. az általad linkelt Spongya Bobos akvárium vészesen ingerszegény. Ez ellenben a kedvenc mű dekorációs akváriumom (lenne, ha nem betta lenne benne, hanem mondjuk garnéla) [link]

Halat meg igazán akkor tudunk ajánlani, amikor már valami halovány ötleted van, hogy mekkora akváriumot szeretnél és milyen jellegűt (afrikai sügérest? trópusi vegyest? ázsiai témájút? gondolom biotópot nem :P)

2013. jún. 4. 20:52
 19/23 anonim ***** válasza:

A terra plázán szokott lenni kis csikóhal szobor márványból, fekete, meg fehér. Szerintem az egy szép kis dísztárgy.

A csikóhalhoz hasonló a "kis tűhal" - ez egy brakkvizes hal, de nehéz etetni, amiatt nem ajánlom, de annak kissé csikóhal feje van és 1200 Ft-ésrt láttam boltban. Aranyos volt kettő, így összekapaszkodott egymással.

A rendes csikóhal, ami ugye tengeri, az már védett. Másfél éve még 15 ezerért árulták, de már nincs a boltban. Állítólag egyre kevesebb van belőlük a tengerekben. Azért halászták őket tonnaszámra, hogy kiszárítva díszként árulják tengerparti országokban. De az szerintem undorító, csikóhaltetemet vásárolni, én láttam már olyat, pl a "csigaház" nevű boltban a Thököly úton a 72-es troli Hermina úti végállomásánál, de én öklendezek a döglött állatoktól. Nem bírom nézegetni őket, meg nem is tetszenek ha már nem élnek. Sajnálom őket.

2013. jún. 4. 23:08
 20/23 anonim ***** válasza:

Horvátországban és Olaszországban is láttam csikóhaltetemeket és kiszárított színes tengeri csillagokat. Azokat is sajnálom. Meg rákot kiszárítva, illetve lehet hogy csak a páncélja volt, nem tudom, de az is hányadék. Mág a csigaházaktól, vagy kagyló házaktól nem undorodom annyira, bár azok is gondolom nem úgy lettek szedve, biztos megölték őket, mittudomén. De annál még hihetem azt, hogy nem úgy volt, hanem csak üres házat találtak. Persze valószínlűleg nem. De hát árulnak lyeneket, cápafogsort is.

Pl gyerekkoromban nagybátyám hozott egy cápafogat. Úgy vette valahol aztán azt hazudta ő szedte a tengerből. Persze. Mindegy. Akkor még tetszett, hogy hú de érdekes, megszámoltam hogy hány sor foga van, megnézem milyen az állkapcsa, hogy zárja a száját, stb, de már nem szeretem ezeket. Változott a véleményem időközben.

2013. jún. 4. 23:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!