ekkora vagy nagyobb mennyiségű vizet hol tároljon,ha pl panelba lakik a tulaj?
2013. máj. 27. 18:26
3/12 Zolka99 válasza:
Ezért van az antiklót, 10 percig kell csak akkor vele várni annyi ideig meg elfér ott 10 vödör
2013. máj. 27. 18:43
4/12 Norbig válasza:
10 perc az nagyon kevés.A jó minőségű anitra volt 45 perc írva,inkább ha azt a megoldást választod,mert nem lehet mást
1 órát minimum várj vele!
2013. máj. 27. 18:46
5/12 anonim válasza:
kád
2013. máj. 27. 18:56
6/12 anonim válasza:
na azért remélem csak vicc volt a kád mert eléggé kipusztulna az az aki ha abból lenne a víz feltöltve tele lehet szappanlerakodással samponnal esetleg vegyszerekkel ami nem tesz túl jót a halaknak!
2013. máj. 27. 20:12
7/12 anonim válasza:
Szerintem ilyen nagy akváriumnál nem szokták, csak nyomják bele simán a csapból. Ha kicsi vízcseréket csinálsz, úgy lehet szerintem. Kis klór hamar elillan.
2013. máj. 27. 22:34
8/12 anonim válasza:
Bár igazából nem tudom hogy szokták mások. Szerintem ha lenne 500 literesem nem cserélnék 10 vödör vizet, csak 3 vödröt. Mondjuk egy 30 literes hordónyit és kész. Annyit meg még könnyű allni hagyni.
2013. máj. 27. 22:47
9/12 anonim válasza:
én 250 literesben hetente a felét kicserélem csapvízzel, de csak nagyon lassan töltöm fel, kb 2 óra alatt, és addig is bár beletettem a vízfertőtlenítőt és két powerheaddel is keringetem a vizet, remélem ezzel gyorsítom a klór eltávozását. A halaimon és növényeim semmi jele nem látszik annak, hogy ezzel bármiféle kárt is okoznék bennük, sőt nagyon is élvezik az új csapvizet mindig
2013. máj. 27. 23:17
10/12 Frontosa válasza:
Ekkora akiknál már nem kell 25-30 %-ot cserélni, elég kéthetente 10-15 %, azaz lehet vödrözni is.
Ha nem megoldható akkor slag+szórófej a feltöltéskor, leszíváskor meg ráhúzod a csövet a powerheadre és az kinyomja. Ha messze van a WC, udvar stb. ahova a lecserélt vízmennyiség megy akkor ez a művelet 2 emberes.
Kompromisszumot kell kötni, ilyen kis mennyiségben, ekkora vízmennyiségnél nem gond ha nem hagytad állni a vizet (hacsak nincs szolgálatban az aki mellet egy 100 literes cefréshordó), legalábbis nekem még soha, semmilyen gond nem volt ezzel a nagy akváriumaimnál, a szórófejjel a klór tápozását segíted elő.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!