Tanácstalan vagyok. Mit kezdjek egy ilyennel?
Megláttam tegnap az egyik kuka mellett egy bútort, padlófék csomagtartóba be. Átcsavarozás, szabás, csiszolás, festés majd ez estére belőle.
Ti mit tennétek bele? Törpe sügér? Növényes? Apró halakkal társas? Teljesen tanácstalan vagyok.
Eddig:
Csiszolás, festés, átalakítás 2000ft
2 darab 26 watt kompakt izzó + foglalat vezeték 4000 ft
Manado 3000ft
Kövek 1 dobozos sör 200ft
Szűrő Aqael 650 liter/óra 4000 ft
Akvárium 70 liter talán régebben 6000 ft volt.
Tehát eddig össz: 19200ft
Ebből a manadot vettem tegnap a többi otthon volt, tehát 3000 forintba fáj a mutatvány.
----------------------------------
Van még 6400 kelvin kompakt égőm egy rakás, lehet még teszek be.
A szűrés, egy 5 literes lágy vizes flakonba két cső, kell vennem egy gumi tömítéses kupakot, kifúrom és beleragasztom a két csövet, kerámia megy bele, meg 1-liter siporax, krumplis zsák, szépséghiba az lesz hogy minden tisztításnál új flakon kell, szét kell vágni a régit, de 3000ft-ból megvan.
Ja, szőlőtőkém van egy rakás az pláne nem pénz.
Röviden, eddig 3000ft ba fáj mert a többi volt otthon, ha külső szűrő is lesz akkor 6000ft-ba van. Vasárnapi fellángolás, de nem tudom hogyan tovább. Meg egyáltalán milyen eddig?
A galériában a flakonos kép: az lesz holnap a külső szűrő.
Ez így Dunára vizet alapon van, ha a gyerek teledobálja gumihalakkal akkor is megért 3000ft-ot, lassan minden szobába van akvárium.
Az akvárium szép s berendezéssel, még növényeket, pl vallisneriát lehetne, de a bútor jobb lába hülyén néz ki hogy felmegy az égig. Vágd le :D
Tegyél bele egy pár ramirezit + egy filamentosus hímet. Nekem az volt így együtt.
Volt egy nőstény is a filamentosusból, de azt kinyírta a hím, az nem jó kis helyre.
"de a bútor jobb lába hülyén néz ki hogy felmegy az égig. Vágd le :D "
Ezen most kiakadtam, az tartja a tetőt, a rövidet én szabtam rövidre.
DE MIÉRT NEM raktam hátra a másik hosszú lábat is, eszem megáll, holnap leszek otthon át is csavarozom hátra, elől két rövid lesz az ugyanúgy tartja a tetőt, már érdemes volt feltenni a kérdést, köszi.
Te kérdezted, én csak válaszoltam, nem akartalak kiakasztani. De úgy is tudja tartani a tetőt ha hátul van?
Mert ha nem, akkor hagyd. Persze szebb lenne ha egyforma két rövid láb lenne elöl.
Nézegetem én is a ramirezit, volt is már régebben, csak az nem tetszik hogy rövid ideig élnek, kereskedés+ 2-3 év, plusz lágy vizes.
Az a baj hogy nem volt még csapvizes sügerem, nézegetem a csigasügéreket de kérdés hogy az ajzat megfelelő lesz nekik vagy sem, azt tudom hogy csigáz kell nekik. még rendezek a köveken sok van a szőlőtőkén hogy terhelje, különben feljön.
Ha növényes lenne akkor a watt/litert két mozdulattal a duplájára tudom tolni.
Társas lágy vizes lágy vizes akvárium már van egy pár.
Sügéres felé nézelődnék, csak 70-literbe mit lehetne, van diszhalinfo csak inkább a tapasztalat érdekelne jobban.
Esetleg ha a fa nem színez túlzottan, tennék közéjük egy pár beuscherit. Csini kis afrikaiak...
"YourDestiny válasza:...."
Annak kifejezetten örülök hogy neked is tetszik:)
Nagyon hirtelen ötlet volt.
A nejemmel pár perce hívott, nem vagyok otthon, szépen kitisztult a víz, és ne nyúljak nagyon hozzá annyit jegyzett meg.
Tehát sügeres lesz, tetszik a "Villásfarkú barna karcsúsügér" amit linkeltél.
Kifőztem a szőlőtőket, én magasnyomású mosóval szoktam veretni egy jó negyed órát úgy nem színez semennyit, és nem is opálos a víz. Ha meg mégis akkor veszek valami követ bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!