Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Segítenél a kiegészítők...

Segítenél a kiegészítők választásában?

Figyelt kérdés

Nemsokára lesz a fiam szülinapja és meglepnénk ők egy max 40 literes, garnélás-növényes akváriummal. Most lesz 9 éves, szeretnénk egy kis felelősséget is nevelni belé ezáltal, mert már megérett rá és azért mégsem egy nagy kutyával kezdenénk :)

Ha számít vmit, akkor télen 16 és 22 fok között van a lakásban a hőmérséklet, attól függően, hogy mikor vagyunk/nem vagyunk itthon. Nyáron nem lesz több sztem 26 foknál, most is 20 fok van bent, pedig ragyog a nap és az összes ablak nyitva.

Milyen szűrőt és fűtőt érdemes bele venni? Kell még bele vmi technika?

Ja, világítás kell. Milyen? Kell üresen (lakók nélkül) járatni az akváriumot?

Olvasgattam már sokmindent, de teljesen összezavarodtam :O

40 literben már lehetne tartani halat is a garnélák mellett?

2013. máj. 10. 09:22
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A kutyával az a baj hogy egy 9 éves fiú már kezd akaratos lenni és nehéz vele megértetni hogy miért nem azt csinálja amit ő akar, ha apa neveli akkor meg az a baj hogy "mer az ő kutyája" merem mondani hogy a kutyákhoz értek. A legjobb akkor a kutya amikor a gyerek 5-év alatt van, vagy 13-elmúlt közötte szerintem ne fenti okok miatt. Példa megállítom a kutyát, és alszik rajta a gyerek simán.

Tudom hogy aranyos kép, de ne kommenteljünk ez ügyben, csak bizonyítani szeretném menyire kőnyű betanítani egy kutyát ha kicsi a gyerek, és nem ő akarja irányítani.

[link]

Az akváriummal kapcsolatban én a mérettel nem egyezek, az akvárium egy bútor lakásdísznek is tekinthetjük, és mint olyan soha nem vagyunk elégedettek vele. És pont egy olyan méretet választottál ami nagyon érzékeny, tapasztaltabbaknak való, második növényes, vagy nano akváriumnak, nagyon érzékeny, sokat lehet vele kínlódni, algásodás, biológia stb. Egy másik fontos momentum hogy a fiad akar biztos bele halakat, és nehéz lesz neki megmagyarázni hogy ezt nem lehet, mivel kicsi akvárium, majd te mint engedékeny szülő veszel neki bele amit nem bír el a kicsi akvárium, tehát ez nehéz ügy.

Én a helyedben kifordítanám a dolgot, valamilyen indokkal bemennék a kereskedésbe, mert a kollégádnak kell nyúltáp ilyesmi, törpenyúlnak, a fiaddal persze, és ő addig legyökeredzik a halaknál, példa : "apa, apa, nézd milyen hal" egyáltalán kiderül érdeklik vagy sem a halak fél szemmel kukkolsz melyik az, "kisfiam nincs akvárium, majd egyszer ha lesz, akkor veszünk bele halat"

Én így csinálnám, ha van egy támpont melyik hal tetszik neki, ugyanitt ki lehet totózni egy alap felszerelést, meg az is lehet hogy egyáltalán nem érdekli az akvárium, több hal tetszhet neki, ezeket kellene megjegyezned.

Ezzel mondjuk bogarat ültetsz a fülébe, és tripla öröm lesz az akvárium, nálam ez már nem játszik sajna átlátnak a csajok a szitán.

De előtte nézd át a lenti linken a kérdést:

http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__4..

2013. máj. 10. 19:07
 12/13 anonim ***** válasza:
Tehát a lényeg, nem olyan egyszerű ez mint aminek látszik, és lehetnek visszaütői a dolognak, az első válaszoló által "összepakolni beindítani így kell:..." én követtem el, és örülök hogy használják, de azért egy rutinos akvaristától nem ártana segítséget kérni, csak ne a állatkereskedés legyen! Azt felejtsd el, ott csak eladni akarnak.
2013. máj. 10. 19:28
 13/13 anonim ***** válasza:
"de azért egy rutinos akvaristától nem ártana segítséget kérni" ezt személyes találkozóra értem, egy profibb emberke pár óra alatt összedobja halakkal tokkal vonóval, elmagyarázza személyesen a dolgokat, van beállt vize, baktérium kultúra, beállt szűrőanyag stb és azzal sokáig nincs gond, max a halakat kell hozzászoktatni, a keményből lágyabb vízre, alacsonyabb ph-értékre egy vödörben.
2013. máj. 10. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!