Tudnátok egy biztonságos halfajtát? ( többi lent )
Javaslom, hogy ezt itt olvasd végig, mielőtt bármit is megvásárolnál:
Én egy darab bettát javaslok egyedül egy minimum 30-35 literes akváriumba szűréssel, fűtéssel stb. alapos utánajárás után(ha nem neked lesz, akkor biztasd rá őket, ha akarnak halat)
Ne rohanj ezzel az ajándékozással a falnak, legtöbbször ebből az ajándékozzunk halat dologból állatkínzás lesz. Ezek nem "csak halak", ugyanolyan élő állatok, mint pl egy kutya, vagy macska, csak sokkal több szakértelmet, és felszereltséget igényelnek, és azért macskát se ajándékozunk olyan sűrűn. Ne tévesszen meg, hogy kicsik, az akvarisztika egy komoly hobbi, tudományos alappal. Az "aranyhal gömbakváriumban" nem akvarisztika témaköre(csak egy negatív példa, állatkínzás)
Ha a megajándékozott nem rendelkezik a kellő tudományos alappal, felszereltséggel, ne adj neki halat.
tényleg ne vásárolj nekik halat csak így mert jó ötletnek tűnik...
én októberben vettem meg életem első akváriumát de már majdnem egy évvel előtte elkezdtem utána járogatni. fél évvel előtte már tényleg komolyan utána is jártam, hogy mi merre hány méter...
az ember nem is gondolná, hogy mennyire bonyolult dolog a halTARTÁS. nem az életben tartásra gondolok mert az megy egy 5 literes dunsztosüvegben is ideig-óráig napi vízcserékkel minden szűrés nélkül, de az nem állatTARTÁS hanem állatKÍNZÁS. a kettő ég és föld ugyebár.
amennyiben mindenáron állatot szeretnél ajándékozni én valami egyszerűbbet javaslok választani, olyat amit nem lehet összenyomni se (mint a rágcsálókat, kölyök cicát/kutyust) és nem kell hozzá olyan komoly tudás sem, mint az akváriumhoz.
lehetne pl madárpók hal helyett. az szerintem kifejezetten érdekes lehet egy hat éves gyereknek ahogy elkapja a tücsköt, nem is kell neki nagy hely és tapizni se igazán szokás :) nem is olyan bonyolult a tartása, mint a halaké...sőt szerintem a legegyszerűbben tartható exotikus házi kedvencek :)
Ez a hal hasonlít talán kicsit a kardhalra. De ennek a fajtának elég nagy hely kell és nagyra nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!